نخست‌وزیر پاکستان: محرومیت دختران از آموزش، آینده روشن را از آنان می‌گیرد

نخست‌وزیر پاکستان در کنفرانس بین‌المللی آموزش دختران در جوامع مسلمان گفت جهان اسلام با چالش‌های عمده‌ای در تأمین دسترسی عادلانه به آموزش برای دختران روبه‌رو است. شهباز شریف گفت محروم کردن دختران از آموزش به معنای گرفتن آینده روشن از آنان است.

نخست‌وزیر پاکستان اذعان کرد که پاکستان نیز مشمول کشورهایی است که در جهان اسلام با مشکل تامین دسترسی عادلانه دختران برای حق آموزش روبرو است.

به گفته آقای شریف در پاکستان، زنان بیش از نیمی از جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند، اما نرخ سواد زنان تنها ۴۹ درصد است. او گفت به‌طور نگران‌کننده‌ای، حدود ۲۲.۸ میلیون کودک در گروه سنی ۵ تا ۱۶ سال از تحصیل بازمانده‌اند که تعداد غیرمتناسبی از آن‌ها دختران هستند.

کنفرانس بین‌المللی آموزش دختران در جوامع مسلمان روز شنبه در اسلام‌آباد آغاز شد و برای دو روز جریان خواهد داشت. بیش از ۱۵۰ شخصیت بین‌المللی از جمله وزرا، سفرا، دانشمندان و نمایندگان سازمان‌هایی مانند یونسکو، یونیسف و بانک جهانی در این نشست شرکت کرده‌اند.

پاکستان از طالبان نیز برای شرکت در این نشست دعوت کرد اما این گروه از شرکت در این نشست خودداری کرد.

این کنفرانس در شرایطی در پاکستان برگزار می‌شود که طالبان در افغانستان محدودیت‌های شدیدی بر آموزش دختران اعمال کرده‌اند.

افغانستان اولین کشور در جهان است که آموزش دختران در آن ممنوع اعلام شده است.

ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل، که پیوسته در زمینه حق دختران افغانستان به آموزش مبارزه کرده، نیز از شرکت‌کنندگان ویژه این نشست است.