لایحه جلوگیری از دسترسی طالبان به کمک مالی امریکا به کانگرس ارائه شد
تیم بورچت، نماینده کانگرس امریکا و حامی جبهه مقاومت میگوید پیشنویس قانونی را به مجلس نمایندگان ارائه کرده که تضمین میکند پول امریکا به دست طالبان نمیرسد. بورچت پیشتر درباره حمله تروریستی به امریکا با استفاده از کمک مالی به طالبان هشدار داده بود.
این نماینده مجلس نمایندگان روز پنجشنبه در صفحه اکس نوشت: «امروز، من لایحه عدم پرداخت پول مالیاتدهندگان امریکایی به تروریستها را معرفی کردم تا اطمینان حاصل کنم که مالیات مردم امریکا به دست طالبان نمیرسد.»
بورچت گفت در صورت تصویب این لایحه، در قدم اول وزارت خارجه امریکا ملزم میشود تا سیاستی را برای مقابله با هرگونه کمک خارجی به طالبان ایجاد و اجرا کند.
دوم این که این لایحه از حکومت امریکا میخواهد در مورد برنامه کمک نقدی در افغانستان و اینکه چگونه واشنگتن از دسترسی طالبان به این کمکها جلوگیری میکند، گزارش بدهد.
در قدم سوم، این لایحه خواهان گزارش از صندوق امانی افغانستان و بانک مرکزی تحت کنترول طالبان میشود.
این نماینده کانگرس گفت که عجیب است که «لوایح مثل این» برای جلوگیری از کمک به تروریستها باید در مجلس ارائه شود.
بورچت پیشتر نیز ضمن هشدار درباره استفاده گروههای تروریستی از کمکهای مالی امریکا به افغانستان گفته بود که «حمله تروریستی بعدی از پول مردم امریکا تامین خواهد شد.»
او این اظهارات را روز سه شنبه در پاسخ به سوال ایلان ماسک، مشاور ترامپ، درباره اینکه آیا پول مالیاتدهندگان امریکایی به دست طالبان میرسد، ابراز داشت.
بورچت در شبکه اکس نوشت: «بله، ما چنین کاری میکنیم. حمله تروریستی بعدی (در ایالات متحده) ۱۰۰ درصد توسط مالیاتدهندگان امریکایی تامین خواهد شد.»
او پیشتر نیز با ارسال نامهای به دونالد ترامپ که تا ده روز دیگر رسما کارش را به عنوان رئیسجمهور امریکا آغاز میکند، خواستار توقف فوری ارسال پولهای نقد به طالبان شده بود.
بورچت گفته بود که ایالات متحده نباید دشمنان خود را در خارج از کشور تامین مالی کند.
او گفت که «پرداخت ۴۰ میلیون دالر در هفته به دشمنان ما، توهین به کسانی است که خدمت نظامی کردهاند.»
امریکا در سه سال گذشته بیش از ۲ میلیارد دالر برای موسسات امدادرسان در افغانستان کمک کرده است. وزارت خارجه امریکا میگوید این کمکها صرفا برای برنامههای امدادی و خیریه و برای مردم عادی افغانستان است که با قحطی، گرسنگی و کمبود غذا دست و پنجه نرم میکنند.
منتقدان میگویند این کمکها چرخ ماشین حکومت طالبان را میگرداند و خواستار توقف آن اند. با این حال، ملل متحد و دیگر سازمانهای بشردوستانه، توقف امدادرسانی در افغانستان را فاجعهبار میدانند و خواستار افزایش کمکهای مالی کشورهای تمویل کننده اند.