نامه صدها کهنه‌سرباز امریکایی به ترامپ:برنامه انتقال همکاران افغان به امریکا را ادامه دهید

صدها نفر از کهنه‌سربازان، و مقام‌های سابق و کنونی امریکا، در نامه‌ای به دونالد ترامپ، از رئیس‌جمهور منتخب خواستند برنامه انتقال و اسکان مجدد همکاران افغان واشنگتن به ایالات متحده را ادامه دهد.

این نامه که به دونالد ترامپ و اعضای کانگرس ارسال خواهد شد، خواستار ادامه صدور ویزای مهاجرتی ویژه به افغان‌هایی شده که در ۲۰ سال حضور امریکا در افغانستان، با ایالات متحده همکاری کردند و اکنون جان‌شان در معرض خطر قرار گرفته است.

خبرگزاری رویترز که به یک نسخه این نامه دست یافته، نوشت که در نامه آمده است: «بسیاری از ما با مترجمان، سربازان و خانواده‌های افغان که برای محافظت و راهنمایی ما همه‌چیزشان را به خطر انداختند، همکاری نزدیک داشته‌ایم.»

نامه افزوده است: «رها کردن آن‌ها اکنون خیانت به ارزش‌هایی خواهد بود که برای دفاع از آن‌ها جنگیدیم و اعتمادی که طی سال‌ها مبارزه و فداکاری مشترک ایجاد شد.»

این نامه را گروه «افغان اوک»، ائتلافی از نهادهایی که با حکومت امریکا در زمینه انتقال و اسکان مجدد افغان‌ها کمک می‌کنند، تهیه و سازمان‌دهی کرده است.

کهنه‌سربازان و مقام‌های امریکایی در نامه خود از ترامپ خواسته‌اند که برنامه‌های انتقال افغان‌های در معرض خطر به امریکا را تامین مالی کند.

آن‌ها همچنین خواستار تصویب ۵۰ هزار ویزای مهاجرتی ويژه دیگر از سوی کانگرس برای افغان‌ها شده‌اند.

سقف کنونی ویزای مهاجرتی ویژه امریکا ۵۰ هزار و ۵۰۰ ویزا تعیین شده که انتظار می‌رود تا اواخر تابستان یا پاییز امسال به پایان برسد.

شاون وندایور، رئیس ائتلاف افغان اوک گفت این نامه منعکس‌کننده نگرانی‌ها مبنی‌بر این است که ترامپ به‌عنوان بخشی از سیاست‌ پناهجویی خود، برنامه ویژه مهاجرتی ویژه و اسکان مجدد افغان‌ها را محدود یا حتی متوقف کند.

به گفته او، این نامه را تاکنون ۳۸۰ کهنه‌سرباز و مقام‌های سابق و کنونی ایالات متحده امضا کرده‌اند.

نویسندگان این نامه نگران‌اند که دونالد ترامپ و استیون میلر، معاون دفترش و معمار سیاست‌های مهاجرتی‌ او، برای برنامه ویزای مهاجرتی ویژه موانع اداری ایجاد کنند و باعث کند شدن این روند شوند.

وزارت خارجه امریکا اعلام کرده است که از زمان به قدرت رسیدن طالبان، بیش از ۱۸۳ هزار افغان در معرض خطر و خانواده‌های‌شان در ایالات متحده اسکان داده‌ شده‌اند.

با این حال، هزاران افغان هنوز در داخل افغانستان و کشورهای سوم، منتظر دریافت ویزای امریکا اند.