معاون یوناما: اگر سوء رفتار با زنان ادامه یابد، رسمیت طالبان «بسیار زیاد» دشوار خواهد بود
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/34fddfc56cc7b921fc0cef74b079def445b05bac-1600x1384.jpg?rect=0,242,1600,900&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
معاون دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان میگوید اگر طالبان رویکردش در برابر زنان و دختران را تغییر ندهد، شناسایی رسمی حکومت این گروه «بسیار زیاد» دشوار خواهد بود. جورجت گانیون گفت که تصمیم کشورهای عضو سازمان ملل در مورد طالبان با تغییر وضعیت در افغانستان رابطه دارد.
خانم گانیون که تجربه طولانی کار در افغانستان را دارد، روز چهارشنبه در مصاحبه با طلوعنیوز گفت که شماری از کشورهای عضو سازمان ملل و همچنین اعضای شورای امنیت بارها گفتهاند که برای رسیدگی به مشکلات اساسی، از جمله وضعیت زنان و دختران در افغانستان، باید در سیاستهای طالبان تغییر بیاید.
معاون یوناما با اشاره به این که تصمیم درباره شناسایی حکومت طالبان به کشورهای عضو سازمان ملل بستگی دارد، گفت: «همان طور که گفتم وضعیت چالشبرانگیز است. فکر کنم از اعلامیههایی که منتشر شده است، این موضوع روشن است که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، برای حرکت به آن نقطه (شناسایی حکومت طالبان) بسیار بسیار مشکل خواهد بود.»
خانم گانیون که از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به حیث مدیر حقوق بشر یوناما در کابل کار کرده بود، نگرانی خود را درباره اقدامات تازه طالبان، از جمله بستن دروازه انستیتوتهای طبی به روی دانشجویان دختر و جلوگیری از استخدام زنان در سازمانهای غیر دولتی داخلی و خارجی اعلام کرد.
گانیون گفت که این محدودیتها عرضه خدمات صحی به زنان و کودکان را در سراسر کشور دشوار خواهد کرد.
معاون نماینده دبیرکل سازمان ملل وضعیت زنان را «بسیار جدی» توصیف کرد که نه تنها منجر به عدم ارائه خدمات صحی به زنان، دختران و کودکان میشود که بر روند توسعه و پیشرفت افغانستان را نیز تاثیر بد میگذارد.
این مقام ارشد سازمان ملل افزود که مردم افغانستان از سیاستهای طالبان رنج میبرند و تاکید کرد که تلاشها برای حل این مشکل باید تسریع شود. او گفت طالبان به نگرانیهای داخلی و خارجی پاسخ نداده و برای آن راه حل پیدا نکرده است.
طالبان در بیش از سه سالی که به قدرت بازگشته است، نه تنها از سیاستهای سختگیرانه خود کوتاه نیامده است، بلکه به تدریج محدودیتها را تشدید کرده است.
طالبان در کنار اعمال محدودیتهای شدید بر زنان، محدودیتهای وسیعی را نیز بر کار رسانهها در افغانستان اعمال میکند. مصاحبه با معاون یوناما در کابل در آخر سال ۲۰۲۴ ضبط شده و تلویزیون طلوع تحت نفوذ طالبان، تازه توانست آنرا پخش کند.
طالبان پخش و نشر اخبار و گزارشها را شدیداً کنترول و سانسور میکند.