واکنش فرانسه و آلمان به اظهارات ترامپ: اجازه حمله به مرزهای اروپا را نمی‌دهیم

وزیر امور خارجه دنمارک در واکنش به سخنان دونالد ترامپ برای تسلط امریکا بر جزیره گرینلند، گفت که گرینلند ممکن است در صورت خواست ساکنانش مستقل شود، اما به ایالتی از امریکا تبدیل نخواهد شد. فرانسه و آلمان هم بر عدم تغییر مرزهای اروپایی با استفاده از زور تاکید کردند.

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، چهارشنبه ۱۹ جدی، با اشاره به مالکیت ۶۰۰ ساله دنمارک بر جزیره گرینلند، افزود که اتحادیه اروپا اجازه نخواهد داد که کشورهای دیگر به مرزهای مستقل آن حمله کنند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، نیز تاکید کرد که مرزها باید محترم شمرده شوند.

او گفت در این مورد با سایر رهبران اتحادیه اروپا گفت‌وگو کرده است. رهبران اتحادیه اروپا درک کمی از اظهارات دونالد ترامپ درباره گرینلند و کانادا دارند.

در همین حال سخنگوی حکومت آلمان نیز گفت که این کشور به اصل عدم تغییر مرزها به زور پایبند است.

ناتو به درخواست برای اظهارنظر درباره اظهارات ترامپ پاسخ نداده است.

در همین حال آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای فرانسوی خود گفت: «ایده بیان شده در مورد گرینلند ایده خوبی نیست و بدیهی است که این اتفاق نخواهد افتاد.»

دیدار نخست‌وزیر گرینلند با پادشاه دنمارک

همچنین قرار است موت اگده، نخست وزیر گرینلند، چهارشنبه ۱۹ جدی با فردریک دهم، پادشاه دنمارک، در کپنهاگن گفت‌وگو کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، امکان استفاده از فشار نظامی یا اقتصادی برای تسلط دوباره امریکا بر کانال پاناما یا تصاحب جزیره گرینلند را رد نکرده است.

هم‌زمان دونالد ترامپ جونیور، فرزند ارشد دونالد ترامپ سفر شخصی خود به گرینلند را آغاز کرده است.

فرزند ارشد ترامپ در سفر به گریلند گفت که او به‌عنوان یک «گردشگر» این سفر را انجام می‌دهد و هیچ ملاقات رسمی را برنامه‌ریزی نکرده است.

ترامپ برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ علاقه خود را به خرید این جزیره پوشیده از یخ با ۵۷ هزار جمعیت ابراز کرد، اما با مخالفت روبرو شد.

گرینلند دو میلیون کیلومتر مربع مساحت و فقط ۵۷ هزار نفر جمعیت دارد.این جزیره بخشی از اتحادیه اروپا نیست، اما از طریق پیوندهایش با دنمارک، عضو ناتو است.

گرینلند که پایتختش به نیویورک نزدیک‌تر است تا کپنهاگ، دارای ثروت معدنی، نفت و گاز طبیعی است، اما توسعه آن روندی کند داشته و اقتصاد آن به ماهیگیری و یارانه‌های سالانه دنمارک متکی است.

ارتش ایالات متحده در پایگاه هوایی پیتوفیک در شمال غربی گرینلند حضور دایمی دارد.

امریکا از سال‌ها پیش با روسیه و چین بر سر دسترسی به قطب شمال رقابت داشته است.

در همین حال لارس لوکه راسموسن، وزیر امور خارجه دنمارک، چهارشنبه ۱۹ جدی، تشدید نگرانی های امنیتی امریکا در قطب شمال را مشروع خواند.

گرینلند از سال ۲۰۰۹ حق اعلام استقلال از دنمارک را دارد، اما تاکنون از انجام این کار خودداری کرده است.