فعال برجسته ضد آپارتاید، از افریقای جنوبی خواست تیم کریکت افغانستان را تحریم کند
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/20d70385d6e6e7eddddbfbd8e28329b925d1ecb1-1200x810.jpg?rect=0,68,1200,675&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
پیتر هین مبارز پیشکسوت علیه آپارتاید، از شورای کریکت افریقای جنوبی خواست تا بازی تیم ملی این کشور با تیم کریکت افغانستان تحت کنترول طالبان را تحریم کند. این سیاستمدار بریتانیایی گفته به خاطر آپارتاید علیه زنان افغانستان این خواسته را مطرح میکند.
لرد هین در نامهای از مدیر اجرایی شورای کریکت افریقای جنوبی، فولتسی موسکی، خواسته تا پیش از بازی تیم آفریقای جنوبی با افغانستان این مسئله را با شورای بینالمللی کریکت مطرح کند.
قرار است تا تیم کریکت افریقای جنوبی با تیم کریکت افغانستان در تاریخ ۲۱ فبروی در کراچی پاکستان مسابقه بدهد.
پیتر هین، اهل افریقای جنوبی است و به عنوان یک سیاستمدار و مبارز برجسته علیه آپارتاید نژادی در این کشور فعالیت کرده است. او همچنین در حزب کارگر و در پارلمان بریتانیا فعالیت داشته و به عنوان لرد در مجلس اعیان بریتانیا شناخته میشود.
آقای هین با مقایسه آپارتاید و سرکوب حقوق زنان توسط طالبان نوشته است: «پس از سالها مبارزه برای اینکه کریکتبازان سیاهپوست و تیره پوست بتوانند همانند سفیدپوستان به نمایندگی از کشورشان بازی کنند، امیدوارم که کریکت افریقای جنوبی پس از پایان آپارتاید، برای حقوق مشابه برای زنان در کریکت جهانی فشار بیاورد.»
او همچنین در نامه خود یادآور شده که شرکت زنان در ورزش از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در سال ۲۰۲۱ ممنوع شده است.
این فعال برجسته ضد فاشیسم و ضد آپارتاید تأکید کرد که زنان افغان مجبور به فرار از کشور خود شده و تیم ملی کریکت زنان افغانستان منحل شده است.
شورای کریکت افریقای جنوبی و شورای کریکت جهانی هنوز به این موضوع واکنش نشان ندادهاند.
این درخواست پیتر هین، پس از آن مطرح شده که حدود ۲۰۰ سیاستمدار بریتانیایی از جمله نایجل فاراژ، جرمی کوربین و لرد کینوک از شورای کریکت انگلستان و ولز خواسته بودند که بازی تیم ملی کریکت انگلستان با افغانستان در مسابقات قهرمانی را تحریم کند.
این سیاستمداران از هیئت مدیره کریکت انگلستان و ولز خواستهاند که با تحریم بازی تیم ملی انگلستان مقابل افغانستان، به جهان نشان دهند که جامعه بینالمللی با رفتارها و سیاستهای سرکوبگرانه، بهویژه علیه زنان و دختران در افغانستان، مخالفت جدی دارد.
در پاسخ به نامه این سیاستمداران بریتانیایی، هیئت مدیره کریکت انگلستان و ولز خواهان پاسخ واحد جهانی در برابر طالبان شده و گفته که یک رویکرد هماهنگ گسترده از سوی کمیته بینالمللی کریکت بهگونه قابلتوجهی تاثیرگذارتر از اقدامات یکجانبه توسط اعضا خواهد بود.