منکر هولوکاست و نماد راستگرایی‌ افراطی؛ ژان ماری لوپن سیاستمدار فرانسوی در ۹۶ سالگی درگذشت

ژان ماری لوپن، بنیانگذار جبهه ملی راستگرای افراطی فرانسه که با مواضع تند علیه مهاجرت و چندفرهنگی به شهرت رسید، در ۹۶ سالگی درگذشت. منتقدان او را یک ناسیونالیست "بی‌شرم" و بلای اتحادیه اروپا می‌دانستند که می‌کوشید از نارضایتی مردم استفاده کند.

مارین لوپن دختر ژان ماری لوپن پس از رسیدن به رهبری حزب جبهه ملی نام آن را به «اجتماع ملی» تغییر داد و با فاصله گرفتن از مواضع افراطی پدرش این حزب را به یکی از قدرتمندترین نیروهای سیاسی فرانسه تبدیل کرد.

آسوشیتدپرس نوشت با وجود بیرون شدن ژان ماری لوپن از حزب در سال ۲۰۱۵، میراث تفرقه انگیز او همچنان ادامه دارد و دهه‌ها تاریخ سیاسی فرانسه را رقم می‌زند و مسیر راستگرایی افراطی را شکل می‌دهد. او در طول فعالیت سیاسی پنج بار نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه شد و در سال ۲۰۰۲ با رسیدن به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری جهان را متحیر کرد. با این حال ژان ماری لوپن با اختلاف قاطع از ژاک شیراک، رئیس جمهور سابق فرانسه شکست خورد.

لوپن پدر هنگامی درگذشت که محاکمه دخترش به اتهام اختلاس جریان دارد و در صورت محکومت مارین لوپن با یک دوره زندان بالقوه و ممنوعیت نامزدی برای مناصب سیاسی مواجه است.

ژان ماری لوپن که برای دهه‌ها در سیاست فرانسه حضور داشت، یک استراتژیست سیاسی «حیله‌گر» شناخته می‌شود. او یک سخنران با استعداد بود که از کاریزمای خود برای مجذوب کردن جمعیت با پیام ضدمهاجرت استفاده کرد.

کارشناسان می‌گویند ژان ماری لوپن که یک ناسیونالیست «بی‌شرم» و بلای اتحادیه اروپا بود، همواره می‌کوشید از نارضایتی مردم برای مقاصد سیاسی خود استفاده کند. او اسلام و مهاجران مسلمان را هدف اصلی خود قرار داد و آنها را مسئول مشکلات اقتصادی و اجتماعی فرانسه می‌دانست.

اتهامات نژادپرستی از زمان تاسیس جبهه ملی جنجال همیشگی لوپن بود. اظهارات جنجالی لوپن از جمله انکار هولوکاست، منجر به محکومیت‌های متعدد شد و اتحادهای سیاسی او را تیره کرد. او در سال ۱۹۹۶ به دلیل انکار جنایات جنگی و ادعای اینکه «اتاق‌های گاز نازی‌ها تنها جزئی از تاریخ جنگ جهانی دوم بودند»، محاکمه، محکوم و جریمه شد.

ژان ماری لوپن در سال ۲۰۱۵ وقتی از او پرسیده شد که آیا از این اظهار نظر پشیمان است یا خیر، گفت: «من پای این موضوع ایستاده‌ام زیرا معتقدم که این حقیقت است.»