عضو مجلس امریکا در نامه‌ای از ترامپ خواست 'کمک‌های مالی به طالبان' را متوقف کند

تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده، در نامه‌ای به دونالد ترامپ خواستار «توقف فوری ارسال کمک‌های نقدی امریکا به طالبان» شد. او تاکید کرد که ایالات متحده نباید دشمنان خود را در خارج از کشور تامین مالی کند.

بورچت روز دوشنبه در این نامه از رئیس‌جمهور منتخب امریکا درخواست کرد که «اقداماتی برای پایان دادن به هزینه‌های بیهوده کمک‌های خارجی و حمایت از تلاش‌های کانگرس برای اولویت دادن به منافع مردم امریکا انجام دهد.»

او گفت که «پرداخت ۴۰ میلیون دالر در هفته به دشمنان ما، توهین به کسانی است که خدمت نظامی کرده‌اند.»

امریکا در سه سال گذشته بیش از ۲ میلیارد دالر برای موسسات امدادرسان در افغانستان کمک کرده است. وزارت خارجه امریکا می‌گوید این کمک‌ها صرفا برای برنامه‌های امدادی و خیریه و برای مردم عادی افغانستان است که با قحطی، گرسنگی و کمبود غذا دست و پنجه نرم می‌کنند.

منتقدان می‌گویند این کمک‌ها چرخ ماشین حکومت طالبان را می‌گرداند و خواستار توقف آن اند. با این حال، ملل متحد و دیگر سازمان‌های بشردوستانه، توقف امدادرسانی در افغانستان را فاجعه‌بار می‌دانند و خواستار افزایش کمک‌های مالی کشورهای تمویل کننده اند.

بورچت در نامه‌اش نوشت آنتونی بلینکن، وزیر خارجه حکومت بایدن، در جریان شهادت خود در کانگرس اذعان کرد که طالبان به شیوه‌های مختلف نزدیک به ۱۰ میلیون دالر از مجموع کمک‌های مالی امریکا نفع برده است.

ظاهراً، طالبان از طریق دریافت مالیات از موسسات و تشکیل نهادهای ساختگی کمک‌رسانی از مساعدت کشورهای غربی دریافت‌ می کنند.

بورچت در این نامه نوشت: «موضوع بزرگ‌تر، که آقای بلینکن از آن غفلت کرد، ارسال کمک‌های نقدی ایالات متحده به بانک مرکزی افغانستان است. این وجوه نقدی پس از انتقال، به حراج گذاشته می‌شود و ردیابی آن تقریباً غیرممکن است. به این ترتیب طالبان تامین مالی می‌شود و برنامه‌ریزی برای گسترش تروریسم در سراسر جهان را ادامه می‌دهد.»

علی میثم نظری، رئیس روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان، از درخواست نماینده مجلس امریکا برای «قطع کمک‌ها به طالبان» استقبال کرد. او با اشاره به ارتباط نزدیک طالبان و القاعده گفت: «طالبان و القاعده دو روی یک سکه اند و در حال فریب دادن امریکا هستند.»

نظری ابراز امیدواری کرد که «حکومت ترامپ یک استراتژی قاطع اتخاذ کند و علیه گروه‌های تروریستی نظیر طالبان، القاعده و داعش به‌طور یکسان مبارزه کند.»

ترامپ برای تیم امنیت ملی خود کسانی را انتخاب کرده است که سابقه جنگیدن با طالبان در افغانستان را دارند. برخی تحلیلگران باور دارند که این انتخاب‌ها بر سیاست واشنگتن در برابر طالبان تاثیر دارد و احتمالا فشارها بر این گروه را افزایش خواهد یافت.

ظاهرا مواضع تیم امنیت ملی ترامپ نگرانی طالبان را نیز برانگیخته است.

اخیرا عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه طالبان با لحن مصالحه‌جویانه‌ای گفت که طالبان آماده همکاری با دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید امریکا اند.

او از قاطعیت و جدیت ترامپ ستایش کرد.