گاردین: شرکتهای مسافرتی سرکوب زنان افغان را "تفاوت فرهنگی جذاب" معرفی میکنند
گاردین در مطلبی نوشت که برخی شرکتهای مسافرتی با استفاده از تعبیرهایی، سرکوب زنان افغانستان را بهعنوان "تفاوتهای فرهنگی جذاب" معرفی میکنند. این روزنامه نوشته که شرکتها سرکوب زنان را، بهعنوان بخشی از تجربه ماجراجویانه پیشکش میکنند.
روزنامه گاردین روز یکشنبه، ۱۶ جدی در مطلبی به انتقاد از وضعیت زنان افغان تحت حاکمیت طالبان پرداخته و به محدودیتهای زنان در این کشور، از جمله آموزش، کار و پوشش آنها اشاره کرده است.
کاترین بنت، نویسنده این مطلب، نوشت که طالبان در حال اعمال آپارتاید جنسیتی شدید است و حتی پنجرهها را برای جلوگیری از مشاهده زنان توسط دیگران، محدود کرده است.
نویسنده همچنین به تضادهایی اشاره کرده است که در صنعت گردشگری وجود دارد. او نوشته است که برخی شرکتهای مسافرتی تلاش میکنند افغانستان را بهعنوان یک مقصد گردشگری جذاب معرفی کنند.
در این مطلب آمده است: «شرکتهای مسافرتی تخصصی، حتی اگر به آپارتاید جنسیتی اشاره کنند، گاهی از تعبیراتی استفاده میکنند که نشان میدهد حمله مداوم طالبان به کرامت انسانی زنان، یکی از آن تفاوتهای فرهنگی جذاب است، همانند زندگی در چادر یا مسابقه بزکشی، که تعطیلات ماجراجویانه را به تجربهای ارزشمند تبدیل میکند.»
این مطلب همچنین به کمبود واکنشهای معنادار از سوی نهادهای بینالمللی نسبت به سرکوب زنان در افغانستان پرداخته است.
کاترین بنت تاکید کرده است که مقامهای ورزشی بینالمللی، بهویژه مسئولان کریکت، در واکنش به سرکوب زنان افغان و شرایط حقوق بشری در افغانستان، هیچ اقدامی برای لغو مسابقات ورزشی با تیم کریکت افغانستان انجام نمیدهند.
گاردین در این مطلب به این نکته اشاره میکند که حتی با وجود اعمال آپارتاید جنسیتی و سرکوب شدید زنان، تیمهای بینالمللی کریکت هنوز با تیم کریکت افغانستان تحت حمایت طالبان، رقابت میکنند.
این در حالی است که دیگر رشتههای ورزشی به شدت محدود شدهاند و ورزشکاران زیادی مجبور به مهاجرت شدهاند.