تحلیلگر ارشد امریکایی:رویکرد حکومت ترامپ در برابر طالبان ممکن است اختلاف‌برانگیز شود

یک تحلیلگر ارشد امریکایی می‌گوید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا احتمالا از مبارزه طالبان با داعش حمایت کند، اما تیم امنیت ملی او مخالف طالبان است. مایکل کوگلمان گفت این موضوع احتمالاً به نقطه اختلاف در حکومت آینده امریکا تبدیل خواهد شد.

مایکل کوگلمان، مدیر موسسه جنوب آسیا در اندیشکده ویلسون، با اشاره به تهدیدهای روزافزون داعش روز یکشنبه در اکس نوشت که رویکرد ترامپ در مواجهه با تهدیدات تروریستی در افغانستان باید مورد توجه قرار گیرد. به گفته او، برخورد حکومت آتی امریکا با طالبان، به ویژه با توجه به تهدید جهانی فزاینده‌ داعش، اهمیت بیشتری یافته است.

ترامپ پیش از این با افتخار با کشتن ابوبکر البغدادی، رهبر سابق داعش در عراق و سوریه یاد کرد. داعش خراسان، پس از خروج امریکا از افغانستان به یک تهدید جدی بین‌المللی تبدیل شده است.

کوگلمان گفت که ممکن است ترامپ برای مهار و نابودی داعش از طالبان حمایت کند. اما به گفته او، تیم امنیت ملی ترامپ، به‌ویژه وزیران امور خارجه، دفاع و مشاور امنیت ملی حکومت او، منتقدان سرسخت طالبان هستند و این گروه را به عنوان گروه‌های تروریستی می‌شناسند.

مدیر موسسه جنوب آسیا در اندیشکده ویلسون گفت: «به نظر می‌رسد که آن‌ها احتمالاً هر گونه ارتباط امریکا با طالبان را نپذیرند.»

او توضیح داد: «موضع ترامپ در مورد طالبان بیشتر محدود است. او می‌خواهد نفوذ فزاینده داعش خراسان را کاهش دهد. او توافق دوحه را با طالبان امضا کرده و ممکن است از عملیات طالبان علیه داعش خراسان حمایت کند. این موضوع ممکن است به یک نقطه اختلاف در حکومت او تبدیل شود.»

کوگلمان پیش‌بینی کرد که پاکستان احتمالاً از نگرانی‌های فزاینده‌ در مورد گروه‌های تروریستی در افغانستان استفاده خواهد کرد و خود را به عنوان یک شریک مفید در مبارزه با تروریسم برای حکومت جدید امریکا معرفی خواهد کرد. اما، «تصور این که تیم ترامپ به چنین پیشنهادی واکنش مثبت نشان دهد، دشوار است.»

ترامپ در دوره پیشین ریاست جمهوری خود استراتژی جنوب آسیای ایالات متحده را ارایه کرد. در آن استراتژی پاکستان از چشم افتاده بود و هند بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته بود. اکنون پاکستان نگران است که ترامپ آن را مانند گذشته نادیده گیرد.

سفیر پیشین پاکستان در ایالات متحده اخیرا گفت که اهمیت پاکستان برای امریکا پس از خروج از افغانستان، کاهش یافته است.

ملیحه لودی گفت که اولویت‌های استراتژیک امریکا تغییر کرده است. اهمیت پاکستان برای ایالات متحده ارتباط نزدیکی با افغانستان دارد.