جمهوری اسلامی ایران در ۲۰۲۴ بیش از هزار زندانی را اعدام کرد

شورای ملی مقاومت ایران اعلام کرد که جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از هزار زندانی را در سراسر کشور اعدام کرده است. این شورا گفت آمار اعدام در ایران نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته و در سی سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

گزارش شورای ملی مقاومت ایران نشان می‌دهد که نزدیک به ۷۰ درصد اعدام‌ها پس از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور ایران انجام شده است.

این گزارش تصریح می‌کند که ۴۷ درصد از اعدام‌ها در سه ماه پایانی سال ۲۰۲۴ صورت گرفته است، زمانی که رژیم ایران با «شکست‌های سنگین در منطقه و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی فزاینده» مواجه بوده است.

مریم رجوی، رئیس منتخب شورای ملی مقاومت ایران، گفت که این موج اعدام‌ها بیانگر «تلاش مذبوحانه برای جلوگیری از قیام مردمی است که به چیزی کمتر از سرنگونی کامل رژیم رضایت نمی‌دهند.»

رجوی تأکید کرد: «هرگونه مذاکره یا معامله با حکومت جمهوری اسلامی باید به پایان دادن به اعدام‌ها و شکنجه‌ها مشروط شود. رهبران این حکومت باید به دلیل جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی ۴۵ ساله به دست عدالت سپرده شوند.»

بهنام بن طالبلو، یکی از اعضای ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، به فاکس نیوز گفت که ماه اکتبر سال گذشته میلادی شاهد «رکورد جدیدی از اعدام‌ها توسط رژیم ایران» بوده است.

زندانیان اعدام‌شده در ایران طی سال جاری شامل ۳۴ زن و هفت زندانی بوده‌اند که جرائم آنها در دوران نوجوانی انجام شده است. همچنین، ۱۱۹ نفر از این زندانیان از اقلیت بلوچ بوده‌اند.

گزارش وضاحت نداده که چند نفر از هزار زندانی اعدام شده در ۲۰۲۴ شهروند افغانستان بودند.

با این حال در اوایل نوامبر، سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرد که اعدام افغان‌ها در ایران پس از به قدرت رسیدن طالبان افزایش یافته است و از سال ۲۰۲۲ تاکنون ۹۰ افغان در این کشور اعدام شده‌اند.

شورای ملی مقاومت ایران همچنین گزارش داد که در نخستین روز سال ۲۰۲۵، دست‌کم ۱۲ زندانی در چهار زندان ایران به دار آویخته شدند.