آسوشیتدپرس: عامل انفجار لاس‌وگاس در افغانستان جنگیده بود و از پیامدهای روانی آن رنج می‌برد

آسوشیتدپرس گزارش داد که سرباز نیروی ویژه امریکا که در روز سال نو با انفجار عمدی موتر تسلا در لاس‌وگاس خودکشی کرد، به دوست‌دختر سابقش گفته بود از پیامدهای روانی جنگ افغانستان رنج می‌برد. متیو لیولسبرگر در عملیات‌های متعدد در افغانستان حضور داشت.

به گزارش آسوشیتدپرس، متیو لیولسبرگر، سرباز نیروی ویژه ۳۷ ساله‌ای که در روز سال نو میلادی در اثر انفجار سایبرتراک تسلا خودکشی کرد، علائم آسیب تروماتیک مغزی (TBI) را داشت. این نوع آسیب ناشی از ضربه شدید به سر است و می‌تواند باعث اختلال طولانی‌مدت در عملکرد مغز شود.

لیولسبرگر که در طول خدمت خود پنج بار نشان ستاره برنز، از جمله یک نشان شجاعت، دریافت کرده بود، باوجود سابقه نظامی درخشان، با آسیب‌های روانی و جسمی ناشی از مأموریت‌هایش در افغانستان دست‌وپنجه نرم می‌کرد.

یک مقام امریکایی، که نخواست نامش فاش شود، به آسوشیتدپرس گفت که لیولسبرگر بیشتر وقت خود را در خلوت می‌گذراند و اخیراً برای درمان افسردگی به ارتش مراجعه کرده بود.

آلیشیا آریت، دوست‌دختر سابق لیولسبرگر که در یکی از بزرگ‌ترین مراکز پزشکی نظامی امریکا در اروپا خدمت می‌کرد، گفت که او علایم این بیماری روانی را از سال ۲۰۱۸ در لیولسبرگر مشاهده کرده بود.

به گفته آریت، لیولسبرگر در پیام‌ها و عکس‌هایی که با او به اشتراک گذاشته بود، از ضربات مغزی، خستگی، درد، بی‌خوابی و تأثیرات روانی اعزامش به افغانستان صحبت می‌کرد. او در یکی از پیام‌ها درباره مأموریتش به ولایت هلمند نوشته بود: «چند ضربه مغزی خوردم.»

در یکی از پیام‌های اولیه به آریت، لیولسبرگر گفته بود: «زندگی من در یک سال گذشته مثل جهنم بوده، اما آشنایی با کسی مثل تو باعث آرامش است.»

روز جمعه، مقامات لاس‌وگاس بخش‌هایی از پیام‌های به‌جامانده از لیولسبرگر را منتشر کردند که نشان می‌داد خودکشی او عمدی بوده و هدفش ارسال یک «هشدار» و همچنین «پاکسازی شیاطین» ناشی از تجربه‌های جنگی بوده است.

مرگ لیولسبرگر در مقابل هتل بین‌المللی ترامپ با استفاده از سایبرتراک تسلا، که محصول شرکت ایلان ماسک است، باعث گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال اقدام خشونت‌آمیز سیاسی شد. بااین‌حال، مقامات تأیید کردند که او هیچ دشمنی خاصی با دونالد ترامپ نداشته است.

آریت نیز گفت که او و لیولسبرگر از طرفداران تسلا بودند و حتی باهم روی یک خودروی تسلا که از یک تعمیرگاه نجات داده بودند، کار می‌کردند.

پس از جدایی در سال ۲۰۲۱، این دو نفر تماس چندانی نداشتند. اما لیولسبرگر چند روز قبل از حادثه، با پیام‌های مثبت و ویدئوهایی از سایبرتراک خود به آریت پیام داده بود.

آریت در پایان گفت: «من نمی‌دانم چه چیزی او را به انجام این کار سوق داد، اما فکر می‌کنم ارتش نتوانست در زمانی که او به کمک نیاز داشت، از او حمایت کند.»

سخنگوی پنتاگون روز جمعه اعلام کرد که تمام سوابق پزشکی لیولسبرگر به مقامات محلی تحویل داده شده و از نیروهای نظامی خواست در صورت مواجهه با چالش‌های سلامت روان، از خدمات حمایتی موجود استفاده کنند.