سازمان ملل:‌ خانواده‌های زیادی در افغانستان هنوز اسناد هویت معتبر ندارند

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می‌گوید پس از سال‌ها درگیری و آوارگی در افغانستان هنوز بسیاری از خانواده‌ها در این کشور اسناد هویتی معتبر ندارند. این سازمان تاکید کرد که نداشتن این اسناد، دسترسی مردم افغانستان را به خدمات حیاتی محدود می‌کند.

این سازمان روز جمعه، ۱۴ جدی ویدیویی را در شبکه اجتماعی اکس منتشر و بر اهمیت داشتن اسناد هویتی معتبر، از جمله تذکره و شناسنامه تاکید کرد.

کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد نوشت: «نداشتن این اسناد، دسترسی افراد را به خدمات حیاتی مانند درخواست برای برخی وظایف، پاسپورت یا جواز رانندگی محدود می‌کند.»

این آژانس وابسته به سازمان ملل افزود که در سال ۲۰۲۴ تنها در هرات به دو هزار نفر برای دریافت اسناد قانونی‌شان کمک کرده است.

کمیساریای عالی پناهندگان همچنین اعلام کرد که برنامه‌هایی را برای افزایش آگاهی شهروندان افغانستان در مورد اهمیت داشتن اسناد مدنی راه‌اندازی کرده است.

غلام رسول، که به‌تازگی همراه با همسر و فرزندانش تذکره گرفته است، به این آژانس گفت که پس از دریافت شناسنامه، کودکانش را در مکتب ثبت‌نام کرده و بسیاری از مشکلاتشان حل شده است.

کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد در ادامه نوشت: «با برنامه‌های آموزشی، اکنون افراد بیشتری در افغانستان یک هویت رسمی دارند و فرصت‌های جدیدی برای آینده‌ای بهتر به روی آن‌ها باز شده است.»

شناسنامه یا تذکره، سند رسمی در افغانستان است که برای شناسایی هویت افراد استفاده می‌شود. این سند شامل اطلاعاتی مانند نام، نام پدر، تاریخ و محل تولد و شماره ملی است و توسط اداره ثبت احوال و نفوس در داخل یا نمایندگی‌های این کشور در خارج از افغانستان صادر می‌شود.