ریاست کشورهای مستقل مشترک‌المنافع به تاجیکستان رسید

ریاست کشورهای مستقل مشترک‌المنافع از یکم جنوری ۲۰۲۵ به تاجیکستان رسید. ریاست این سازمان در ۲۰۲۴ بر عهده روسیه بود. امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان گفته بود همکاری بین کشورهای مستقل مشترک‌المنافع را در مبارزه با تهدیدات امنیتی تقویت خواهد کرد.

پیش از ریاست تاجیکستان در کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، ولادیمیر پوتین و امامعلی رحمان، روسای جمهور روسیه و تاجیکستان روز سه‌شنبه ۴ جدی در لنینگراد دیدار کردند. در این دیدار درباره همکاری‌های فنی-نظامی و وضعیت افغانستان گفت‌وگو شد.

آذربایجان، ارمنستان، اوزبیکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرغیزستان، قزاقستان و مولداوی اعضای اتحادیه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع‌اند. کشورهای مستقل مشترک‌المنافع پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ با هدف همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و امنیت تشکیل شد.

سرگئی لبدف، دبیرکل کشورهای مستقل مشترک‌المنافع ماه عقرب سال جاری اعلام کرد که این اتحادیه از طرح ایجاد کمربند امنیتی در اطراف افغانستان حمایت می‌کند. سرگئی لبدف ابراز امیدواری کرد که این طرح منجر به کاهش فعالیت‌ گروه‌های تروریستی در منطقه شود.

طرح ایجاد کمربند امنیتی در اطراف افغانستان را اولین بار امامعلی رحمان در ماه میزان سال ۱۴۰۱ در نشست فوق‌العاده سازمان پیمان امنیت جمعی مطرح کرد.

او در آن زمان تاکید کرد که به منظور پیشگیری از خطرات، ایجاد یک کمربند امنیتی در اطراف افغانستان ضروری است.