طالبان میگوید نیمی از زمینهای قابل کشت افغانستان بهدلیل کمبود آب استفاده نمیشود
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/46ea50ce63b1014e85dec02bade86c8c31e5024e-1200x800.jpg?rect=0,63,1200,675&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
معاونت اقتصادی ریاست الوزرای طالبان، کمبود آب و نبود امکانات در قریهها را یکی از دلایل مهاجرت از روستا به شهر دانسته است. طالبان میگوید نیمی از زمینهای قابل کشت افغانستان بهدلیل کمبود آب مورد استفاده قرار نمیگیرد.
معاونت اقتصادی طالبان روز چهارشنبه نوشتهای درباره «بند شاه و عروس؛ یک گام مهم در توسعه زراعت» منتشر کرده که در آن به تاثیر تغییرات اقلیمی بر کمبود آب و زمینهای زراعتی و اهمیت ساخت بندهای آبی و آبگردان ها پرداخته است.
معاونت اقتصادی طالبان میگوید اعمار بندها از یکسو برای کشتوزراعت و از دیگرسو برای تولید برق کارآمد خواهد بود.
طالبان میگوید با در نظرداشت این که افغانستان حدود ۲۰ درصد برق مورد نیاز خود را تولید میکند و متباقی از کشورهای همسایه وارد میشود، نیاز جدی به اعمار بندهای آبی احساس میشود.
معاونت اقتصادی طالبان هدف از ساخت بندها و آبگردانها را جلوگیری از حوادث طبیعی نیز عنوان کرده است.
افغانستان بهمثابه یکی از آسیبپذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی، در سالهای اخیر شاهد خشکسالی، سیلابها و تخریب خانهها و مزارع بوده است.
بر مبنای گزارشها، کاشت گندم بهدلیل دمای بالاتر از میانگین در ماههای آتی در معرض خطر قرار دارد.
گفته میشود کشاورزان بهشدت به منابع آب زیرزمینی برای کاشت گندم در فصل بهار متکی است و پیشبینی میشود که تولید گندم در ماههای آتی به دلیل سرما، کمتر از حد متوسط باشد.
طالبان مدعی است که با اعمار بندها، علاوه بر افزایش تولیدات زراعتی، فرصتهای کاری نیز به مردم روستا فراهم شده و میزان مهاجرت از روستا به شهر نیز کاهش مییابد.