کارشناسان پاکستانی:طالبان همانند فرزندان بی‌تربیت پاکستان عمل می‌کنند

به دنبال افزایش تنش‌ها میان طالبان و پاکستان، کارشناسان پاکستانی گروه طالبان را به «فرزندانی بی‌تربیت» تشبیه کرده‌اند که حالا خود به منبع بی‌ثباتی برای پاکستان تبدیل شده‌اند.

به گزارش روزنامه پرینت که روز چهارشنبه نشر شد، آنها از اقدامات خشونت‌آمیز طالبان ناراض بوده و این گروه را عامل بحران‌های امنیتی در منطقه می‌دانند.

آنچه حمایت طالبان از تحریک طالبان پاکستان خوانده می‌شود، یکی از دلایل اصلی این ناامیدی است.

تنش‌ها میان دو طرف پس از حملات هوایی پاکستان به ولسوالی برمل ولایت پکتیکا تشدید شد.

پاکستان مدعی شد که این حملات علیه سران تحریک طالبان بوده، اما طالبان افغان اعلام کرد که در این حملات ۴۶ غیرنظامی از جمله زنان و کودکان کشته شدند. طالبان در واکنش به این حملات، مدعی حمله به پاسگاه‌های مرزی پاکستان شد.

این تنش‌ها واکنش‌های گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی پاکستان برانگیخته است.

یکی از کاربران پاکستانی نوشت: «ملی‌گرایان افغان که همواره از حکومت طالبان شکایت دارند و خواستار دخالت امریکا هستند، به‌شدت از پاکستان نیز انتقاد می‌کنند. برای آنها، تنها کشوری که حق دارد به افغانستان حمله کند، ایالات متحده است. آنها از کشتار غیرنظامیان افغان توسط پهپادهای امریکایی حمایت می‌کردند، اما اکنون با تبلیغات علیه پاکستان که برای دفاع از خود علیه پناهگاه‌های تروریستان حمله کرده، روایتی دوگانه می‌سازند.»

کاربر دیگری به عملکرد طالبان در دیگر بحران‌های منطقه‌ای اشاره کرده و نوشت :«۳۰۰ پناهجوی افغان توسط نیروهای مرزی ایران کشته شدند، اما طالبان هیچ واکنشی نشان نداد. با این‌حال، وقتی پای پاکستان به میان می‌آید، طالبان بی‌درنگ واکنش نشان می‌دهند و به‌شدت انتقاد می‌کنند.»

همچنین، برخی کاربران به نقش پاکستان در تقویت طالبان اذعان کرده‌اند.

یکی از آنها نوشت: «پاکستان طالبان را با حمایت مالی و آگاهی کامل غرب تقویت کرد، اما این گروه بیش از حد قدرتمند و ملی‌گرا شد. حالا پاکستان در حال برداشت نتایج همین سیاست است. هر چه بکاری، همان را درو خواهی کرد.»

لفاظی‌های جنگی

سمیع یوسف‌زی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی، معتقد است که علی‌رغم لفاظی‌های جنگی، پاکستان و طالبان توان تحمل جنگ تمام‌عیار را ندارند.

او توضیح داد: «پاکستان با ارتشی قدرتمند و توان هسته‌ای می‌تواند ضربات سنگینی وارد کند، اما طالبان نیز با تاکتیک‌های نامتقارن مانند حملات انتحاری و حمایت از گروه‌هایی همچون تحریک طالبان پاکستان و جدایی‌طلبان بلوچ قادر به بی‌ثبات کردن منطقه است. این وضعیت هرگونه تقابل مستقیم را خطرناک می‌کند.»

یوسفزی افزود: «پاکستان بیشتر از طالبان افغان مسئولیت دارد، زیرا طالبان مانند کودکان بی‌ تربیت و شیطان عمل می‌کنند. آن‌ها غیرقابل پیش‌بینی و خطرناک هستند و پاکستان باید نسبت به آن‌ها هوشیار باشد.»

او همچنین به مشکلات طالبان اشاره کرد و گفت: «اولین رژیم طالبان به دلیل حمایت از القاعده سقوط کرد و اکنون تی‌تی‌پی برای آنها مشکل‌ساز شده است. طالبان از نظر سیاسی نیز فاقد درک و استراتژی مشخص است.»

یوسف‌زی همچنین تاکید کرد که طالبان در افغانستان محبوبیت چندانی ندارند و احساسات ضدپاکستانی میان افغان‌ها بسیار قوی است.

او افزود: «افغان‌ها پاکستان را به دخالت در امور داخلی خود متهم می‌کنند و طالبان، که زمانی متحد پاکستان بود، حالا تحت فشار داخلی قرار گرفته است.»

تحلیلگران در مورد آینده این تنش‌ها نظرات متفاوتی دارند، اما اکثر آنها معتقدند که هر دو طرف باید محتاط باشند. یوسف‌زی در پایان هشدار داد: «افغانستان تحت حاکمیت طالبان یک رژیم عادی نیست، بلکه رژیمی غیرعادی است.»