سه 'شهروند افغانستان' به اتهام قاچاق انسان در بریتانیا بازداشت شدند

سازمان ملی مبارزه با جرایم بریتانیا روز دوشنبه از بازداشت 'سه مرد افغان' به اتهام قاچاق پناهجویان از طریق ترکیه، ایران و بالکان به اروپای غربی خبر داد. این افراد به جرایم جنسی، از جمله تجاوز به نوجوانان پناهجو و باجگیری از آنان نیز متهم اند.

این سه نفر عضو با یک باند قاچاق انسان هستند که هزاران پناهجو را عمدتا به فرانسه و بلیجم می‌آوردند و از آنجا آنها را با قایق‌های کوچک به بریتانیا می‌فرستادند.

این قاچاقچیان نهایتاً پس از تحقیقات مشترک دو ساله پولیس بلجیم و ماموران سازمان مبارزه با جرایم بریتانیا در جنوب لندن دستگیر شدند.

زیارمل خان، ۲۴ ساله، ملقب به باکسر بایی، نخستین عضو این باند در ۶ دسامبر در میدان هوایی استانستد لندن بازداشت شد.

پس از آن زیشان بنگاش، ۲۰ ساله، در ۱۸ دسامبر در خیابان کنت نیو لندن بازداشت و سومین متهم افغان نیز سیف الرحمان احمدزی، ۲۳ ساله و ملقب به رئیس حمزه، در ۳۰ دسامبر در همل همپستید بریتانیا بازداشت شد.

در اعلامیه سازمان ملی مبارزه با جرایم بریتانیا آمده است این گروه از تجاوز خود به به نوجوانان پناهجو فیلمبرداری کرده و از آنان باجگیری می‌کردند.

ماه گذشته دادگاهی در بلجیم این سه قاچاقچی افغان همراه با ۲۰ نفر دیگر از اعضای باند را مجموعا به ۱۷۰ سال حبس محکوم کرد. احمدزی به ۱۰ سال حبس، زیارمل خان و بنگاش هر کدام به سه سال زندان و پرداخت جریمه ۳ هزار یورویی محکوم شدند. آنها به طور غیابی در این دادگاه محکوم شده بودند.

سازمان ملی مبارزه با جرایم بریتانیا گفت که حدود دو سال با مقامات بلجیمی برای جمع‌آوری مدارک درباره این گروه همکاری کرده است.

ایوت کوپر، وزیر داخله بریتانیا گفت که «این مردان به طور گسترده انسان‌ها را قاچاق می‌کردند و ظلم شدیدی بر پناهجویان از جمله خوردسالان، روا می‌داشتند.»

وزیر داخله بریتانیا از توافقی با آلمان و عراق یاد کرد و گفت که در همکاری با دیگر کشورهای اروپایی با قاچاق پناهجویان به بریتانیا مبارزه خواهند کرد.

بریتانیا به رغم تلاش‌های چند سال گذشته، مقصد بسیاری از پناهجویان، به ویژه شهروندان افغانستان از طریق کانال مانش است.