هماهنگ کننده انجوها میگوید ممنوعیت کار زنان افغان شامل موسسات بهداشت و آموزش نمیشود
در پی دستور مجدد طالبان برای توقف کار زنان در نهادهای غیردولتی، موسسه اکبر، هماهنگ کننده انجوهای داخلی و خارجی در افغانستان اعلام کرد این ممنوعیت شامل کارکنان زن در بخشهای صحت، آموزش، کارمندان دورکار و زنانی که با محرم به دفتر میروند، نمیشود.
وزارت اقتصاد طالبان در ۶ جدی در نامهای به موسسه اکبر که هماهنگی امور انجوهای داخلی و خارجی در افغانستان را به عهده دارد، هشدار داد که اگر این دستور را رعایت نکنند، جوازشان لغو میشود.
دین محمد حنیف، وزیر اقتصاد طالبان، به سازمانهای داخلی و خارجی دستور داده است که «تمام کارمندان اناثیه که در بخشهای مربوطه خود ایفای وظیفه میکنند، کارشان را متوقف کنند.»
در پی این دستور، موسسه اکبر روز یکشنبه در اعلامیهای نوشت با مقامات وزارت اقتصاد طالبان در کابل دیدار کرده است.
اکبر نوشت که کارکنان زن موسسات در بخشهای صحت و تعلیم و تربیه از این ممنوعیت مستثنی اند. همچنین، کارمندانی که بهصورت آنلاین یا دورکار فعالیت میکنند، میتوانند به کار خود ادامه دهند.
این نهاد افزوده است کارمندانی که با محرم خود به دفاتر مراجعه میکنند، از دستور طالبان مستثنی اند.
اکبر توصیه کرده است که کارکنان زن در صورت مراجعه به دفاتر خود «حجاب کامل و مناسب بپوشند و با محرم همراه باشند.»
این نهاد تاکید کرده که رعایت حجاب تنها از خانه به دفتر کافی نیست و باید در داخل دفاتر نیز رعایت شود. همچنین، برای کارکنان زن، ورودیهای جداگانه، محلهای استراحت و نمازخانه جداگانه در نظر گرفته شود.
این موسسه تاکید کرده است که حضور کارکنان زن در دفتر باید موجه باشد. بهعنوان مثال، اگر در بخش صحت یا تعلیم و تربیه کار میکنند، این موضوع بهوضوح مشخص و هدف حضور آنها روشن باشد.
وزارت اقتصاد طالبان در اوایل ماه جدی ۱۴۰۱ با صدور مکتوبی به سازمانهای غیردولتی داخلی و خارجی دستور داد که کار تمام کارمندان زن را متوقف کنند.
تصمیم طالبان برای منع کار زنان در سازمانهای غیردولتی با واکنشهای تند بینالمللی روبهرو شد و برخی از سازمانهای امدادرسانی فعالیت خود در افغانستان را به حالت تعلیق درآوردند.
سازمانهای بشردوستانه هشدار دادهاند که این ممنوعیت، عملیات امدادرسانی آنها در افغانستان را بهشدت مختل کرده است. با این حال، طالبان این اعتراضها را نادیده گرفتند.