یک سرنشین هواپیمای آذربایجان می‌‌گوید پیش از سقوط صدای انفجار را شنیده است

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مسافر هواپیمای آذربایجان که در قزاقستان سقوط کرد نوشت که او صدای انفجار را قبل از سقوط این هواپیما شنیده است. این مسافر که از حادثه نجات یافته گفته است صدای انفجار در نزدیکی گروزنی، مقصد اصلی این هواپیما شنیده شد.

سبحان‌قل راخیموف، یکی از مسافران هواپیمای آذربایجان گفت: «با شنیدن صدای انفجار فکر کردم هواپیما در حال فروپاشی است.» او اضافه کرد که این صدا مسافران را سراسیمه و دست به دعا کرد.

خبرگزاری رویترز پنجشنبه به نقل از چهار منبع آگاه نوشت که بر اساس تحقیقات ابتدایی آذربایجان، این هواپیما توسط پدافند هوایی روسیه سرنگون شده است.

آندری کووالنکو، رئیس مرکز مقابله با اطلاعات نادرست در شورای امنیت ملی و دفاعی اوکراین پنجشنبه گفت پدافند هوایی روسیه به هواپیمای مسافربری آذربایجان آسیب رساند و باعث سقوط آن در قزاقستان شد. این مقام اوکراینی اضافه کرد که روسیه باید حریم هوایی گروزنی را در جریان حمله مشکوک هواپیمای بدون سرنشین می‌بست، اما این کار را نکرد.

روسیه گفته است که باید منتظر ماند تا تحقیقات رسمی کار خود را به پایان برساند تا بفهمیم چه اتفاقی افتاده است.

از سویی هم کرملین روز پنجنشبه نسبت به ترویج «فرضیه‌ها» درباره علت سقوط این هواپیما قبل از پایان تحقیقات، هشدار داد.

مقام‌های قزاقستان روز چهارشنه اعلام کردند که در پی سقوط هواپیمای مسافربری آذربایجان در نزدیکی شهر آکتاو دست‌کم ۳۸ نفر جان باخته‌اند. این مقامات اضافه کردند که از مجموع مسافران این هواپیما، ۲۸ نفر شامل دو کودک نجات یافتند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه در پاسخ به سوالی درباره گزارش‌هایی مبنی بر این که پدافند هوایی روسیه به اشتباه این هواپیمای آذربایجان را سرنگون کرده است، گفت اجازه دهید تحقیقات در این باره تکمیل شود. او افزود که در حال حاضر اطلاعاتی برای ارائه در این باره در دست ندارد.

این در حالی است که برخی از کارشناسان هوایی گفته‌اند آسیب‌دیدگی قسمت پایانی بدنه این هواپیما نشان می‌دهد که ممکن است در حریم هوایی روسیه مورد هدف موشک قرار گرفته باشد.