کمیسیون طالبان بر «شفافیت» در روند تصفیه صفوف تاکید کرد

کمیسیون امور امنیتی و تصفیه طالبان در نشستی بر ضرورت ایجاد «شفافیت» در روند تصفیه صفوف این گروه تاکید کرده است. این جلسه روز سه‌شنبه به ریاست وزیر دفاع طالبان برگزار شده و در آن درباره تامین امنیت و شفافیت در روند تصفیه تبادل نظر شده است.

طالبان پس از به قدرت رسیدن، کمیسیونی ویژه برای تصفیه صفوف خود ایجاد کرده است. وظیفه این کمیسیون بررسی سابقه فرماندهان و جنگجویان این گروه و تعیین امتیازات آن‌هاست.

کمیسیون مرکزی امور امنیتی و تصفیوی طالبان در خبرنامه‌ای اعلام کرد: «در این جلسه بحث‌های همه‌جانبه درباره موضوعات گوناگون امنیتی و تصفیوی انجام شد.»

بر اساس این خبرنامه، «رهبری کمیسیون بر تامین امنیت و شفافیت بیشتر در روند تصفیه تاکید کرد.»

یعقوب مجاهد، فرزند ملا عمر بنیان‌گذار طالبان، علاوه بر سمت وزارت دفاع، ریاست کمیسیون تصفیه این گروه را نیز بر عهده دارد.

کمیسیون تصفیه در حالی بر شفافیت در کار خود تاکید می‌کند که انتقادهای گسترده‌ای از سوی نیروهای طالبان به آن وارد شده است.

برخی از اعضای طالبان پیش‌تر در گفت‌وگو با رسانه‌ها، کمیسیون تصفیه را به تبعیض علیه «غیرقندهاری‌ها» متهم کرده بودند.

داکتر بشیر، رئیس پیشین استخبارات طالبان در ولایت ننگرهار گفته بود که کمیسیون تصفیه به‌صورت خودسرانه برخی اعضای طالبان را از وظایف‌شان برکنار کرده است. او این اقدامات را عامل نارضایتی نیروهای طالبان در این ولایت دانسته بود.

بر اساس گزارش نهادهای بین‌المللی، داعش و سایر گروه‌های تروریستی در صفوف طالبان نفوذ کرده‌اند. پس از انتشار گزارش‌هایی درباره نفوذ داعش و سلفی‌ها در صفوف طالبان، این گروه روند تصفیه نیروهای خود را تشدید کرده است.

به تازگی گزارش‌هایی منتشر شده که ده‌ها تن از اعضای طالبان به اتهام سلفی‌بودن در ولایت‌های ننگرهار و کنر از صفوف این گروه کنار گذاشته یا بازداشت شده‌اند.

کشته‌شدن خلیل حقانی، وزیر مهاجرین طالبان، نیز گمانه‌زنی‌ها درباره نفوذ داعش در صفوف این گروه را تقویت کرده است.

اخیرا شاه‌محمود میاخیل، سرپرست وزارت دفاع حکومت اشرف غنی، در گفت‌وگو با افغانستان اینترنشنال اظهار داشت که طالبان هزاران نفر را از صفوف خود بازداشت کرده‌ است. با این حال، او تاکید کرد که این گروه علی‌رغم بازداشت‌های گسترده، قادر به تصفیه کامل صفوف خود نیست، زیرا تفکیک میان «دوست» و «دشمن» در میان نیروهای طالبان دشوار و پیچیده شده است.