معاون رئیس‌الوزرای طالبان معضل فقر گسترده را به گردن دولت سابق انداخت

عبدالکبیر، معاون رئیس‌الوزرا در یک سخنرانی در یک مدرسه جهادی در پکتیکا به فقر گسترده در افغانستان اشاره کرد و گفت این فقر میراث دولت قبلی است. او بدون اشاره به گزارش‌های بین المللی درباره نقش طالبان در گسترش فقر گفت که دستاوردهای این گروه با کارنامه دولت پیشین قابل مقایسه نیست.

عبدالکبیر تصریح کرد: «فقر در سراسر افغانستان وجود دارد، اما طالبان فقر را با خود نیاورده‌اند. این فقر میراث گذشته است. به برکت نظام اسلامی، همان‌طور که فساد، ظلم و بربریت پایان یافت، فقر نیز از بین خواهد رفت.»

ارزیابی نهادهای بین‌المللی نشان می‌دهد که با برگشت طالبان به قدرت، فقر، بیکاری و بحران انسانی در افغانستان تشدید شده است.

اخیرا دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) اعلام کرده که ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان تا سال ۲۰۲۵ به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت. این دفتر تاکید کرده که فقر و بیکاری تقریباً نیمی از جمعیت افغانستان، به‌ویژه زنان، را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

براساس گزارش اوچا که روز سه‌شنبه، ۲۷ قوس منتشر شد، در سال ۲۰۲۵ حدود ۲۱ میلیون نفر با کمبود آب و خدمات بهداشتی، ۱۴.۸ میلیون نفر با ناامنی غذایی حاد، ۱۴.۳ میلیون نفر با دسترسی محدود به خدمات بهداشتی و ۷.۸ میلیون زن و کودک با نیاز جدی به کمک‌های غذایی مواجه خواهند بود.

عبدالکبیر در ادامه صحبت‌هایش افزود: «از مردم بپرسید، آیا کاری که امارت اسلامی در این سه سال در پکتیکا کرده، در ۲۰ سال باران دالر انجام شده بود یا خیر؟»

او همچنین تاکید کرد که آرزوهای طالبان پس از جنگ طولانی‌مدت محقق شده است. وی تصریح کرد: «۲۰ سال قربانی دادیم تا اشغال کافر پایان یابد و یک نظام سچه اسلامی روی کار بیاید. این دو آرزو اکنون محقق شده است. دیگر جنگ قدرت، تنظیم‌ها، قومیت، و یا محلات وجود ندارد.»

عبدالکبیر بیان داشت که اکنون نظام اسلامی برقرار شده و دشمنان تحقیر و شکست خورده‌اند. او خواستار پیشرفت در عرصه علمی شد و گفت: «حالا که نظام اسلامی آمده و دشمن ذلیل شده، باید در زمینه علم و دانش پیشرفت کنیم.»

وی همچنین ادارات امنیتی و استخباراتی طالبان را نیرومند توصیف کرد و مدعی شد که این گروه توانسته "فتنه‌گران" را از خاک افغانستان بیرون کند.

این درحالی است که نهادهای بین‌المللی از نفوذ گروه‌های تروریستی به ویژه داعش در صفوف طالبان سخن می‌زنند. این گمانه‌زنی‌ها پس از ترور خلیل حقانی، وزیر مهاجرین طالبان در کابل تشدید شد.

معاون اداره طالبان گفت: «اکنون هیچ‌کس جرئت انتشار افکار نادرست در مدارس و پوهنتون‌ها را ندارد. امارت اسلامی نیز هرگز در تاریخ خود با ارزش‌های اسلامی و دینی معامله نکرده است.»