نمایندگان ویژه گروه هفت بر لزوم گفت‌وگوی ملی برای ثبات بلندمدت در افغانستان تاکید کردند

نمایندگان ویژه ۱۱ کشور و اتحادیه اروپا در اعلامیه‌ای مشترک بر لزوم دستیابی به ثبات بلندمدت در افغانستان از طریق گفت‌وگوی ملی تاکید کردند. این کشورها همچنین از پیامدهای تصمیم طالبان مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، ابراز نگرانی کردند.

در بیانیه مشترک نمایندگان ویژه گروه هفت و نمایندگان افغانستان که روز جمعه، ۳۰ قوس منتشر شد آمده است که تصمیم طالبان مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان این کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در بیانیه مشترک نمایندگان ویژه کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، ناروی، کوریای جنوبی، سوئیس، ترکیه، بریتانیا، ایالات متحده و اتحادیه اروپا که پس از پایان نشستی در مورد افغانستان در ژنو منتشر شد، تاکید شده که محدودیت‌های طالبان علیه زنان و دختران باید فورا لغو شوند.

طبق این بیانیه، در این نشست که روز دوشنبه، ۲۶ قوس برگزار شد، معاون یوناما، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، نمایندگان بانک جهانی و سازمان همکاری اسلامی به عنوان ناظر شرکت کردند.

در بیانیه مشترک همچنین آمده است که ثبات بلندمدت در افغانستان نیازمند یک گفت‌و‌گوی ملی معتبر و فراگیر است که منجر به تشکیل یک نظام فراگیر و مبتنی بر قانون اساسی با رهبران سیاسی مسئول شود.

نمایندگان گروه هفت و افغانستان به تهدید مداوم تروریسم علیه امنیت و ثبات افغانستان اشاره کرده و اقدامات طالبان برای مقابله با تهدیدات تروریستی از سوی گروه داعش را به بررسی گرفته‌اند. آن‌ها تاکید کردند که طالبان باید برای مقابله با تهدیدات تروریستی اقدام کند.

در بیانیه آمده است:‌ «برخی از گروه‌های تروریستی هنوز در داخل افغانستان به‌صورت امن زندگی می‌کنند و قادر به برنامه‌ریزی و اجرای حملات تروریستی داخلی و فرامرزی هستند.»

طبق بیانیه، نمایندگان از دبیرکل ملل متحد خواسته‌اند تا نماینده ویژه برای افغانستان تعیین کند تا روند میان کنشگران افغان و جامعه بین‌المللی را برای دستیابی به صلح، پیگیری کند.

آن‌ها همچنین بر ضرورت کار سازمان‌های دولتی و غیردولتی بشردوستانه در افغانستان و لزوم ادامه کمک به افغان‌ها، تاکید کردند.