رئیس الوزرا: از رسانههای افغانستان علیه «جنگ روانی و تبلیغاتی دشمن» استفاده شود
حسن آخند، رئیسالوزرای طالبان روز چهارشنبه گفت از رسانهها برای «نجات مردم از جنگ روانی و تبلیغاتی دشمن» استفاده شود. او گفت ماموریت رسانههای کشور 'تحکیم نظام اسلامی، دعوتگری و امر به معروف' است.
رئیسالوزرای طالبان روز چهارشنبه در پیامی در سمینار «نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی» که در اکادمی علوم طالبان برگزار شده بود، گفت: «رسانهها برای تنویر اذهان عامه، دعوتگری، تعلیم، مبارزه فرهنگی، افزایش سطح آگاهی مردم، و نجات مردم از جنگ روانی و تبلیغاتی دشمن، ایفای نقش کنند.»
او از رسانهها خواست در چارچوب ارزشهای فرهنگی و دینی مورد نظر طالبان فعالیت کنند و در 'تحکیم نظام اسلامی' طالبان موثر باشند.
در این سیمینار، فریدالدین محمود، رئیس عمومی آکادمی علوم طالبان نیز از رسانهها خواست به تقویت نظام طالبان کمک کنند. او افزود: «رسانهها نباید تحت تاثیر یا مرعوب افکار بیگانه باشند.»
مقامهای طالبان در این سیمینار به آزادی رسانهها و حق آنها برای انتقاد از سیاستهای طالبان اشارهای نکردند. نهادهای حامی خبرنگاری میگویند طالبان خبرنگاران و تحلیلگرانی را که از سیاستهای این گروه انتقاد کنند، سانسور و بازداشت میکند. سخنگوی طالبان نیز گفته است که آزادی رسانهها را در چارچوب اصول تعریف شده این گروه میپذیرند.
در این مجلس، عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه طالبان از محدود شدن رسانهها انتقاد کرد و از هبتالله و دیگر مقامهای ارشد طالبان خواست که به رسانهها به عنوان دشمن نبینند. او خواستار کاهش محدودیتها و عدم مداخله در امور رسانهها شد.
شرکت کننندگان در پایان سیمینار، قطعنامه هشت مادهای را منتشر کرده و گفتند که وزارتهای فرهنگ و عدلیه باید خلاهای قانونی موجود در فعالیت رسانهها را پر کرده و مسیر فعالیت آنان را روشن کنند.
مقامات طالبان علیرغم تعهد نخستین به اجرای قانون رسانهها و قانون دسترسی به اطلاعات، در عمل هیچ بندی از این قوانین را عملی نکردند.
در قطعنامه از رسانهها خواسته شده تا افغانهای مقیم خارج را به حمایت از نظام طالبان ترغیب کنند.
این سیمینار درحالی برگزار میشود که رسانههای تصویری عملاً در خطر سقوط قرار دارد. زیرا بربنیاد قانون امر به معروف و نهی از منکر، نشر تصاویر انسانها حرام و ممنوع شده است.
سیفالاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف طالبان، در ۲۳ میزان اعلام کرد که قانون منع نشر تصاویر موجودات زنده بهصورت تدریجی در سراسر افغانستان اجرا خواهد شد.
نهادهای حامی خبرنگاران گفته اند که در صورت اجرای کامل این قانون، فعالیت رسانههای تصویری در افغانستان عملاً متوقف خواهد شد.