ترکیه پس از یک دهه سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرد

ترکیه روز شنبه پس از ۱۲ سال سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرد و بدین ترتیب به نخستین کشوری تبدیل شد که پس از سرنگونی بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، روابط دیپلوماتیک با این کشور را از سر می‌گیرد.

برخی از شورشیان سوری که در سرنگونی رژیم بشار اسد نقش برجسته‌ای داشتند، از حمایت ترکیه برخوردار اند.

روابط دیپلوماتیک بین سوریه و ترکیه بیش از یک دهه قطع بود. سفارت ترکیه ۱۲ سال پیش به دلیل ناامنی‌های ناشی از جنگ داخلی سوریه فعالیت‌های خود را متوقف کرده بود.

چندین کشور در طول این درگیری ۱۳ ساله، روابط دیپلوماتیک خود را با دولت اسد حفظ کردند. اما شماری از کشورها به شمول ترکیه هرگونه روابط دیپلوماتیک با رژیم اسد را قطع کردند.

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، روز جمعه در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ان‌تی‌وی گفت: «ما می‌خواهیم سوریه‌ای بدون تروریسم داشته باشیم، جایی که اقلیت‌ها مورد ظلم قرار نگیرند. ما خواهان دولتی فراگیر در سوریه هستیم.»

وی همچنین افزود که سوری‌های مقیم ترکیه به تدریج و با تثبیت بیشتر وضعیت به خانه‌های خود بازخواهند گشت.

بازگشایی سفارت در همان روزی اتفاق افتاد که دیپلومات‌های ارشد امریکا، اتحادیه عرب و ترکیه در اردن گردهم آمدند تا درباره نحوه کمک به گذار سوریه پس از سقوط رژیم بشار اسد در هفته گذشته بحث کنند.

هیچ نماینده‌ای از سوریه در این نشست‌ها حضور نداشت. نمایندگان ایران و روسیه نیز به این نشست دعوت نشدند. هرچند آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گفت که مقامات امریکایی به طور مستقیم با هیئت تحریر شام، گروه شورشی سوری که رهبری سرنگونی دولت اسد را بر عهده داشت، ارتباط داشته‌اند. این گروه در حال حاضر توسط ایالات متحده به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی شناخته می‌شود.