وزیر خارجه امریکا: مقاومت چندانی برای شکست دادن طالبان وجود ندارد
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا روز چهارشنبه در یک نشست کانگرس گفت که مقاومتی فعال برای بیرون راندن طالبان از افغانستان وجود ندارد. او این اظهارات را در پاسخ به سوالی درباره حمایت امریکا از گروههای مقاومت در افغانستان ابراز کرد.
تیم بورچت، عضو جمهوری خواه مجلس نمایندگان که رابطه خوبی با جبهه مقاومت ملی دارد، در نشست استماعیه کمیته روابط خارجی گفت که گروههای مخالف ضد طالبان برای بیرون راندن طالبان از افغانستان مبارزه میکنند.
او از وزیر خارجه امریکا پرسید که آیا وزارت خارجه برای متحد کردن نیروهای ضد طالبان اقدامی کرده است تا آنها این گروه را از افغانستان بیرون کنند.
بلینکن به طور کوتاه گفت: «مقاومت فعال و چندانی در افغانستان برای این کار وجود ندارد.»
دو جبهه آزادی و مقاومت در سه سال گذشته گفته اند که به طور مرتب به پاسگاهها و قرارگاههای طالبان حمله کرده اند. اما، این گروهها هنوز نتوانسته اند کنترول برخی مناطق را به دست بگیرند.
آقای بورچت امروز به افغانستان اینترنشنال گفت که از احمد مسعود برای گفتوگو درباره آینده افغانستان به واشنگتن دعوت کرده است.
او گفت که از رهبران دیگر گروههای مخالف نیز دعوت خواهد کرد.
وزیر خارجه امریکا همچنین گفت که طالبان اراده مقابله با داعش را دارد اما الزاماً ظرفیت پایان دادن به نگرانی امریکا درباره حضور داعش در افغانستان را ندارد.
او تایید کرد که طالبان از دیرباز با القاعده ارتباط دارد. با این حال، او تاکید کرد که القاعده در افغانستان احیا نشده و از این رو، ماموریت مبارزه با القاعده در افغانستان موفق بوده است.
کمکهای خارجی به افغانستان
وزیر خارجه امریکا انتقاد برایان مست که به زودی ریاست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا را به عهده میگیرد، از نبود نظارت بر کمکهای امریکا به افغانستان را رد کرد. مست گفت که امریکا سفارتی در افغانستان ندارد و نمیتواند بر مصرف کمکها نظارت کند.
آقای بلینکن در پاسخ گفت: «کمکهای مالی ما از طریق سازمانهای بین المللی همکار مانند سازمان ملل مصرف میشود. این نهادها مورد تایید وزارت خارجه اند و ما معیارها و روندهایی را به مرحله اجرا گذاشته ایم تا مطمین شویم که کمکهای مالی به طور مناسب مصرف میشود.»
پیش از این دفتر بازرس کل امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار در گزارشی گفته بود که تضمینی برای جلوگیری از دسترسی طالبان به کمکهای خارجی وجود ندارد.
برخی منتقدان میگویند که طالبان از طریق ایجاد موسسات جعلی و همچنان وضع مالیات بر موسسات کمکرسانی، از کمکهای امریکا بهره میگیرد.
با این حال، بلینکن درباره اهمیت کمکهای بشری به افغانستان گفت: «این کمکها باعث جلوگیری از قحطی شده و نگذاشته که نظام صحی و کل اقتصاد این کشور سقوط کند.»