کارشناسان سازمان ملل: سیاستهای طالبان مصداق «زن کشی» است
کارشناسان سازمان ملل روز دوشنبه در بیانیهای گفتند که منع تحصیل دختران در رشتههای طبی منجر «به رنج غیرضروری، بیماری و احتمالاً مرگ زنان» می شود. به گفته آنها، این ممنوعیت را میتوان «زن کشی(femicide) دانست.»
اخیرا رهبر طالبان انستیتوتهای صحی را به روی زنان و دختران بست. این تصمیم با واکنش گسترده جهانی روبرو شده است.
سازمانهای حقوق بشری دیگر نیز این اقدام طالبان را خطری برای سلامت زنان توصیف کرده اند.
گزارشگران ویژه و کارشناسان سازمان ملل متحد با نگرانی از این اقدام هشدار دادهاند که با اجراییشدن این تصمیم ضربهای غیرقابل جبران به زنان افغانستان وارد خواهد شد.
کارشناسان سازمان ملل تاکید کردند که این ممنوعیت به طور قطع باعث رنج، بیماری، و احتمالا مرگ زنان و کودکان افغان و نسلهای آینده خواهد شد.
کارشناسان ملل متحد اقدام اخیر طالبان را حمله مستقیم به حقوق زنان عنوان کرده و گفتند: «اگر این ممنوعیت اجرا شود، ضربهای غیرقابل توضیح و غیرقابل توجیه به سلامت، کرامت و آینده زنان و دختران افغان وارد خواهد کرد.»
از زمان بازپسگیری قدرت توسط طالبان در اگست ۲۰۲۱، این گروه به طور سیستماتیک حقوق اساسی زنان و دختران را از جمله حق تحصیل، کار، آزادی حرکت و بیان، و حق زندگی عاری از خشونت را نقض کرده است.
کارشناسان افزودند که این ممنوعیت جدید تبعیض سیستماتیک علیه زنان را عمیقتر کرده و سیستم شکننده صحی کشور را در اوج بحران انسانی جاری، بیشتر تضعیف خواهد کرد.
آنها تاکید کردند: «خدمات بهداشت مادران و کودکان در افغانستان در وضعیت بحرانی قرار داشت و نرخ بالای مرگ و میر مادران و نوزادان وجود دارد. اجرای این ممنوعیت بحران را تشدید خواهد کرد و تاثیرات عمیق و طولانیمدتی بر جای خواهد گذاشت.»
کارشناسان از طالبان خواستند که این تصمیم را فورا لغو کند.
آنها گفتند: «جهان باید در همبستگی و اقدام با زنان و دختران افغان متحد شود تا از حقوق اساسی آنها محافظت شود و طالبان در قبال اقدامات خود پاسخگو باشند.»