دادگاه تجدیدنظر امریکا قانون فروش اجباری تیک‌تاک را تائید کرد

دادگاه تجدیدنظر فدرال امریکا روز جمعه ۱۶ قوس قانونی را تائید کرد که شرکت چینی بایت‌دنس را ملزم می‌کند تا اوایل سال آینده میلادی اپلیکیشن ویدیویی محبوب خود، تیک‌تاک را در ایالات متحده بفروشد. این تصمیم ضربه‌ای سنگین به بایت‌دنس خوانده شده است.

این تصمیم همچنین یک پیروزی برای وزارت دادگستری امریکا محسوب می‌شود. گفته شده در صورت مخالفت شرکت چینی برای فروش، اپلیکیشن در امریکا ممنوع خواهد شد.

صدور این حکم، احتمال ممنوعیت فعالیت و فیلتر کردن بی‌سابقه یک اپلیکیشن رسانه اجتماعی در ایالات متحده را با بیش از ۱۷۰ میلیون کاربر در این کشور، در شش هفته آینده افزایش می‌دهد.

انتظار می‌رود با شکایت وکلای شرکت بایت دنس، این حکم به دیوان عالی امریکا ارجاع داده شود.

دادگاه تجدیدنظر در حکم خود تاکید کرده که همکاری جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها و همچنین دو رییس‌جمهور در صدور این حکم موثر بوده و آن را بخشی از تلاش گسترده‌تر برای مقابله با تهدید اثبات‌شده امنیت ملی از سوی جمهوری خلق چین خوانده است.

حامیان آزادی بیان به این تصمیم دادگاه واکنش فوری نشان داده و آن را مورد انتقاد قرار دادند. از جمله اتحادیه آزادی‌های مدنی امریکا اعلام کرد این حکم، یک "سابقه نادرست و خطرناک" ایجاد می‌کند.

پاتریک تومی، معاون مدیر پروژه امنیت ملی این اتحادیه به رویترز گفت: «ممنوعیت تیک‌تاک حقوق متمم اول قانون اساسی میلیون‌ها امریکایی را که از این اپلیکیشن برای بیان خود و ارتباط با مردم سراسر جهان استفاده می‌کنند، به طور آشکار نقض می‌کند.»

تیک‌تاک هم در واکنش به این حکم اعلام کرد که انتظار دارد دیوان عالی ایالات متحده، حکم دادگاه تجدیدنظر را به دلیل نقض متمم اول قانون اساسی لغو کند.

در بیانیه این شرکت با اشاره به سابقه دیوان گفته شده: «دیوان عالی پیشینه تاریخی روشنی در حفاظت از حق آزادی بیان امریکایی‌ها دارد و ما انتظار داریم که در این موضوع مهم قانون اساسی نیز بر اساس همین رویه عمل کند.»