اعضای لشکر فاطمیون به دمشق و لاذقیه 'منتقل شدهاند'
نیویارکتایمز روز جمعه ١٦ قوس به نقل از مقامهای ایرانی نوشت که فاطمیون و برخی دیگر از شبهنظامیان وابسته به جمهوری اسلامی به دمشق و لاذقیه منتقل شدهاند. طبق گزارشها این نیروها برای مبارزه با نیروهای مسلح مخالف اسد از عراق وارد سوریه شدند.
در این گزارش به نقل از مقامهای جمهوری اسلامی آمده است که این نیروها به دمشق و لاذقیه، پایگاه حکومت اسد، منتقل شدهاند.
چند ویدیو هم که در حسابهای مرتبط با سپاه منتشر شد، نیروهای فاطمیون را در یونیفرم نشان میدهد که در مرقد زینب در نزدیکی دمشق پناه گرفتهاند.
حمله غافلگیرانه ائتلاف شورشیان بهطور چشمگیری وضعیت جنگ داخلی را تغییر داده است و آنها تنها در یک هفته، شهرهای مهمی مانند حلب و حما را تصرف کردند و مناطق وسیعی را تحت کنترول خود درآوردند.
به گفته منابع ایرانی نیویورک تایمز، دو فرمانده ارشد نیروی قدس که فرماندهی نیروهای جمهوری اسلامی در سوریه را بر عهده داشتند، روز جمعه پس از تصرف حمص به دست هیات التحریر و دیرالزور به دست نیروهای سوریه دموکراتیک، به عراق گریختند.
خبرگزاری رویترز هفته گذشته گزارش داد که شبهنظامیان وابسته به جمهوری اسلامی برای مبارزه با نیروهای مسلح مخالف بشار اسد از عراق وارد سوریه شدند. طبق این گزارش، نیروهای حشد شعبی و نیروهای کتائب حزبالله عراق و همچنین فاطمیون در این اعزام حضور دارند. یک منبع ارشد ارتش سوریه تائید کرده که این شبهنظامیان شامگاه یکشنبه یازدهم قوس از مرز ابوکمال عبور کردند و وارد سوریه شدند.
لشکر فاطمیون نیروی شبهنظامی تحت نظر سپاه قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران، است که بیشتر اعضای آن مهاجران افغان ساکن ایراناند و شمار زیادی از آنان در سوریه کشته شدهاند.
آیتالله رحیمی سیغانی بامیانی، از علمای شیعه افغانستان پیشتر از تمایل برخی از مهاجران افغان ساکن ایران برای اشتراک در جنگ سوریه انتقاد کرد. او در واکنش به درخواست مهاجرین برای مشارکت در این جنگ، گفت که شرکت افغانها در جنگ سوریه «جهاد نیست، تجاوز است.»
جعفر مهدوی، نماینده سابق پارلمان و از چهرههای نزدیک به طالبان هم پیشتر از جمهوری اسلامی خواست که از اعزام افغانها به جنگ سوریه خودداری کنند. او گفت بیم آن میرود که بار دیگر افغانها «ناخواسته تاوان سنگین پیامدهای این جنگ را در خاک افغانستان بپردازند.»
جمهوری اسلامی بقای دولت سوریه را برای تامین منافع منطقهای خود بسیار مهم میداند و به همین دلیل در درگیریهای داخلی سوریه در سال ۲۰۱۷ نیز نیروهای جمهوری اسلامی وارد میدان جنگ این کشور شدند. گفته شده که نیروهای اعزامی جمهوری اسلامی به سوریه در آن زمان بیش از دو هزار کشته دادند.