لاوروف میگوید اگر اوکراین از پیوستن به ناتو دست بردارد، صلح ممکن میشود
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه میگوید برقراری صلح در اوکراین تنها با دستکشیدن کییف از پیوستن به ناتو ممکن است. او همچنین بسته شدن پایگاههای نظامی غرب در خاک اوکراین و لغو رزمایشهای نظامی با حضور نیروهای خارجی را از پیششرطهای صلح دانست.
وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با تاکر کارلسن، خبرنگار امریکایی که روز پنجشنبه، ۱۵ قوس منتشر شد، در مورد شرایط برقراری صلح در اوکراین گفت: «ناتو نه. قطعا. بدون پایگاه نظامی [غرب]، بدون حضور نیروهای خارجی در رزمایش نظامی در خاک اوکراین. این چیزی است که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه تاکید کرده است.»
سرگئی لاوروف همچنین گفته است که براساس قانون اساسی روسیه و همهپرسی که در «جمهوریهای دونتسک، لوهانسک و مناطق خرسون و زاپوریژیا» صورت گرفته، این مناطق حالا بخشی از خاک روسیه است.
سرگئی لاوروف تاکید کرد که علاوه بر این مسائل باید واقعیتهای میدانی هم در نظر گرفته شود.
وزیر خارجه روسیه همچنین انتقاد کرده است که قوانین اوکراین از سال ۲۰۱۷ به این سو زبان روسی، رسانههای روسی، فرهنگ روسی و کلیسا ارتدودکس این کشور را ممنوع کرده است. او گفت که غرب در این مورد خاموش است اما روسیه به این موضوع به شکل بسیار خاص باید توجه کند.
در بحبوحه بازگشت دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا به کاخ سفید، امیدواری به توافق احتمالی برای پایان جنگ بین مسکو و کییف ایجاد شده است.
سخنگوی کرملین روز چهارشنبه، ۱۴ قوس گفت بسیاری از کشورها بهشمول قطر خواهان میانجیگری برای مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراين اند.
دیمتری پسکوف گفت که «هنوز زمینه مذاکرات صلح با اوکراین» فراهم نیست.
مسکو و کییف در هفتههای اخیر گزینه مذاکرات صلح را مطرح کردهاند، اما هر دو طرف درباره موضوعات کلیدی از جمله سرنوشت مناطق اشغالی اوکراین و تقلای کییف برای پیوستن به ناتو اختلاف نظر دارند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و مقامات ارشد این کشور بارها گفتهاند که کییف و شرکای غربی آن باید حاکمیت روسیه بر مناطق اشغالی از جمله کریمه را بپذیرند.
نیروهای روسیه در هفتههای اخیر به پیشروی خود در شرق اوکراین ادامه دادهاند. روسیه ۲۰ درصد از اوکراین را اشغال کرده و مدعی است که چهار منطقه، دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا را به خاک خود ضمیمه کرده است.