یونیسف: منع تحصیل زنان در رشتههای پزشکی، سلامت افغانستان را به خطر میاندازد
یونیسف از تصمیم طالبان برای ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در رشتههای پزشکی ابراز نگرانی کرد. صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل با انتشار بیانیهای هشدار داد که این اقدام طالبان آموزش هزاران زن را متوقف و دسترسی آنها به خدمات بهداشتی را مختل میکند.
یونیسف روز پنجشنبه، ۱۵ قوس، نگرانی عمیق خود را نسبت به این تصمیم طالبان و پیامدهای گسترده آن، از جمله وخامت بیشتر بحران انسانی و افزایش مشکلات مردم افغانستان، ابراز کرد.
یونیسف گفت که در حال تایید گزارشهای مختلف درباره بسته شدن مراکز آموزشی پزشکی توسط طالبان است.
کاترین مری راسل، مدیر اجرایی یونیسف در این بیانیه هشدار داده است که این ممنوعیت میتواند منجر به توقف فوری آموزش پزشکی هزاران زن شود و دسترسی زنان و دختران به خدمات بهداشتی را به شدت مختل کند.
او تأکید کرده است که چنین تصمیمی پیامدهای گستردهای برای حقوق زنان و سلامت عمومی افغانستان خواهد داشت.
خانم راسل تاکید کرده است بدون ارائه دهندگان زن، زنان کمتر به دنبال مراقبتهای قبل از زایمان در دوران بارداری هستند و کمتر احتمال دارد که آنها نوزادان خود را با خیال راحت در کلینیکها به دنیا بیاورند. او گفت «در کشوری که زنان و کودکان برای مراقبتهای حساس به متخصصان بهداشت زن وابسته هستند، قطع زنجیره ارائه دهندگان خدمات بهداشتی، آینده جان افراد را به خطر میاندازد.
یونیسف خواستار لغو این تصمیم و ادامه دسترسی زنان به آموزش پزشکی شده است. این سازمان تأکید کرده است که مشارکت کامل متخصصان زن و مرد برای آینده نظام بهداشتی افغانستان ضروری است.
در بیانیه یونیسف آمده است که افغانستان در حال حاضر با کمبود شدید کارمندان صحی آموزش دیده، به ویژه زنان مواجه است. صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل گفته متخصصان بهداشت زن نقش حیاتی در اطمینان از دریافت مراقبتهای کافی مادرانه، واکسینه شدن کودکان و دسترسی جوامع به خدمات ضروری صحی ایفا میکنند.
طالبان در سه سال گذشته محدودیتهای شدیدی علیه زنان وضع کرده است. این گروه مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را بسته و دختران را از رفتن به دانشگاه منع کرده است. همچنین، طالبان زنان را از رفتن به پارکها، رستورانتها، سفر، ورزش، و کار در موسسات غیردولتی محروم کرده است.
تصمیم اخیر طالبان بر ممنوعیت آموزش زنان و دختران در رشتههای طبی، واکنشهای گستردهای را به دنبال داشته است.
نهادهای حقوق بشری و مدافعان حقوق زنان این اقدام طالبان را محکوم کرده و از این گروه خواستهاند زمینه آموزش زنان و دختران را فراهم کند.
طالبان تاکنون درباره دلیل بستن موسسات طبی به روی دختران بهصورت رسمی توضیحی ارائه نکرده است.