اتحادیه اروپا: ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی "نقض وحشتناک" حقوق بشر است

اتحادیه اروپا تصمیم طالبان برای منع آموزش زنان و دختران در موسسات طبی را "نقض وحشتناک" حقوق اساسی بشر و حمله غیرقابل توجیه به آموزش زنان افغان خواند. این اتحادیه از طالبان خواست از این «سیاست تبعیض‌آمیز» دست بردارد و به تعهدات خود پایبند باشد.

اتحادیه اروپا روز چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای نگرانی شدید خود را در مورد این تصمیم طالبان و پیامدهای گسترده آن، از جمله تعمیق بحران انسانی در افغانستان و تشدید رنج مردم ابراز کرد.

در بخشی از بیانیه آمده است که طالبان به تمام موسسات آموزشی خصوصی و دولتی در افغانستان دستور داده که آموزش پزشکی زنان و دختران را به حالت تعلیق درآورند.

اتحادیه اروپا گفته است: «ما از طالبان می‌خواهیم که این سیاست تبعیض‌آمیز را لغو کند و به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی، از جمله تضمین دسترسی برابر به آموزش و مراقبت‌های بهداشتی اولیه برای همه افغان‌ها پایبند باشد.»

اتحادیه اروپا تاکید کرده است که به حمایت از زنان و دختران و همه کسانی که حقوقشان در افغانستان به طور مداوم نقض می‌شود، متعهد است.

در بیانیه این اتحادیه آمده است که مشارکت زنان در آموزش و نیروی کار فقط یک موضوع برابری نیست، بلکه برای خودکفایی، توسعه و شکوفایی هر ملتی ضروری است.

ممنوعیت آموزش زنان و دختران در موسسات طبی توسط طالبان واکنش‌های گسترده‌ای را به دنبال داشته است.

نهادهای حقوق بشری و مدافعان حقوق بشر این اقدام طالبان را محکوم کرده و از این گروه خواسته زمینه آموزش زنان و دختران را فراهم کند.

طالبان تاکنون درباره دلیل این ممنوعیت رسما چیزی نگفته است.

طالبان در جریان سه سال گذشته محدودیت‌های شدیدی علیه زنان وضع کرده است. طالبان مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را بسته و دختران را از رفتن به دانشگاه منع کرده است. این گروه همچنین زنان را از رفتن به پارک و رستورانت، سفر، ورزش، و همچنین کار در موسسات غیردولتی منع کرده است.

سازمان‌های بین المللی حقوق بشر می‌گویند طالبان با حذف زنان از جامعه «آپارتاید جنسیتی» را برقرار کرده است.