کش پتل، گزینه ترامپ برای ریاست افبیآی کیست؟
کش پتل، گزینه پیشنهادی ترامپ برای ریاست افبیآی، در راس نهادی قرار میگیرد که به شدت منتقد آن است و وعده اصلاحات گسترده در این نهاد فدرال را داده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، پتل بهدلیل اظهارات پیشین خود درباره لزوم اصلاحات ریشهای در افبیآی، روندی سخت و احتمالا طولانی برای تایید در سنا در پیش رو دارد.
از پنجاه سال پیش که اولین کارمندان افبیآی به مقر کنونی این سازمان در ساختمان جی. ادگار هوور نقل مکان کردند تاکنون این ساختمان محل تصمیمگیریهای کلیدی برای دفاتر سراسر کشور و خارج از ایالات متحده بوده است.
اما اگر پتل بتواند برنامههایش را اجرا کند، این ساختمان بسته خواهد شد و کارکنان آن پراکنده خواهند شد.
پتل در مصاحبهای در ماه سپتامبر در برنامه «شان رایان شو» گفت: «من در روز اول ساختمان افبیآی را تعطیل میکنم و روز بعد آن را به موزیمی درباره دولت پنهان تبدیل میکنم؛ بعد هم هفت هزار کارمند این ساختمان را به سراسر امریکا میفرستم تا جنایتکاران را دستگیر کنند. شما پولیس هستید، بروید پلیس باشید.»
پیشنهاد انتقال مقر افبیآی از واشنگتن
پتل در کتابی که سال گذشته تحت عنوان «گانگسترهای دولت: دولت پنهان، حقیقت و نبرد برای دموکراسی ما» منتشر کرد، اصلاحات ملایمتری پیشنهاد داده بود. او از انتقال مقر افبیآی از واشنگتن حمایت کرده بود تا از «تسلط نهادی» جلوگیری شود و رهبری افبیآی نتواند در بازیهای سیاسی مشارکت کند.
حامیان ترامپ باور دارند که دموکراتها و بوروکراتهای غیرمنتخب نهادهای فدرال علیه ترامپ دسیسه کرده اند و دموکراتها پولیس و دستگاه عدلی را سیاسی کرده و علیه مخالفان خود استفاده میکنند.
در هر صورت، صرفنظر از تغییر رئیس افبیآی، سرنوشت بلندمدت ساختمان فعلی این سازمان در حال تغییر است.
سال گذشته، اداره خدمات عمومی، منطقه گرینبلت در مریلند را بهعنوان محل جدید برای مقر افبیآی انتخاب کرد اما کریستوفر ری، رئیس فعلی افبیآی، درباره احتمال تضاد منافع در فرآیند انتخاب این مکان ابراز نگرانی کرده است.
اظهارات درباره «توطئهگران» در حکومت و رسانهها
پتل سال گذشته در مصاحبهای با استیو بنن، استراتژیست محافظهکار، ادعاهای نادرستی درباره جو بایدن، رئیسجمهور فعلی، و انتخابات ریاستجمهوری مطرح کرد.
او گفت: «ما سراغ افرادی در رسانهها میرویم که درباره شهروندان امریکایی دروغ گفتند و به بایدن در تقلب در انتخابات ریاستجمهوری کمک کردند.»
به گفته پتل، همین امر در مورد کسانی که او آنها را «توطئهگران» در داخل دولت فدرال میخواند نیز صدق میکند.
برنامههای پتل مشخص نیست، اما اگر او بخواهد حکومت را در برخورد با افشاگران و خبرنگارانی که اطلاعات حساس را دریافت میکنند قویتر کند، احتمالا ممنوعیت ضبط سوابق خبرنگاران در تحقیقات مربوط به افشای اطلاعات را لغو خواهد کرد. این ممنوعیت در سال ۲۰۲۱ از سوی مریک گارلند دادستان کل اجرا شد.
تشدید برخورد با افشاگران: جنبههای مدنی یا کیفری؟
هنوز مشخص نیست آیا پتل با افشاگران بهصورت مدنی برخورد خواهد کرد یا کیفری. او در کتاب خود صفحاتی را به شناسایی مقامهای سابق افبیآی، وزارت دادگستری و دیگر نهادهای فدرال اختصاص داده و گفته آنها بخشی از «دولت پنهان قوه مجریه» هستند.
بر اساس دستورالعملهای افبیآی، تحقیقات کیفری نباید بر اساس گمانهزنیهای بیاساس انجام شود، بلکه باید هدف مشخصی برای شناسایی یا جلوگیری از فعالیتهای مجرمانه داشته باشد.
در حالی که افبیآی تحقیقات را هدایت میکند، مسئولیت طرح اتهامات فدرال یا ارائه دادخواست از سوی دولت بر عهده وزارت دادگستری است.
ترامپ قصد دارد پام باندی، دادستان کل سابق فلوریدا را بهعنوان وزیر دادگستری و دادستان کل ایالات متحده معرفی کند.
اصلاحات گسترده در نظارت و جاسوسی
پتل منتقد شدید استفاده افبیآی از اختیارات نظارتی خود تحت قانون نظارت بر اطلاعات خارجی است و از «اصلاحات عمده» در این زمینه دفاع کرده است.
این دیدگاه او را همزمان با آزادیخواهان چپگرا که با افزایش قدرت دولتها مخالفند و حامیان ترامپ که از اشتباهات نظارتی افبیآی در تحقیقات درباره ارتباط احتمالی ترامپ با روسیه خشمگین اند، همسو میکند.
با این حال، این مواضع پتل در تضاد با رویکرد مدیران بلندپایه افبیآی است؛ آنها بر اهمیت حفظ توانایی این سازمان در نظارت بر فعالیتهای جاسوسان و تروریستها تاکید میکنند.
در صورت تایید، پتل در زمانی هدایت افبیآی را بر عهده خواهد گرفت که بحثها درباره بخش ۷۰۲ قانون نظارت بر اطلاعات خارجی ادامه دارد.
این بخش از قانون به امریکا اجازه میدهد بدون نیاز به حکم، ارتباطات افراد غیرامریکایی خارج از کشور را برای جمعآوری اطلاعات خارجی رصد کند.
با وجود نرخ بالای رعایت مقررات از سوی افبیآی، این سازمان بهدلیل سوءاستفادهها و اشتباهات متعدد، از جمله جستوجوهای غیرقانونی درباره اطلاعات آمریکاییها، تحت انتقاد قرار گرفته است.
پتل به صراحت مخالفت خود را با تمدید این قانون اعلام کرده است. او در کتاب خود پیشنهاد داده که باید در تمامی جلسات دادگاههای مربوط به نظارت بر اطلاعات خارجی، یک وکیل مدافع فدرال حضور داشته باشد تا از حقوق متهمان دفاع کند.
کاهش اندازه جامعه اطلاعاتی
پتل خواهان کاهش ابعاد جامعه اطلاعاتی دولت فدرال، از جمله سازمان سیآیاِی و آژانس امنیت ملی است. درباره افبیآی، او از جدا کردن بخشهای اطلاعاتی این سازمان از فعالیتهای مربوط به مبارزه با جرم حمایت کرده است.
این پیشنهاد در حالی مطرح شده که عملیات جمعآوری اطلاعات افبیآی یکی از وظایف اصلی این سازمان و بخشی از بودجه آن است.
کریستوفر ری، رئیس فعلی افبیآی، نیز اخیرا درباره تهدیدهای روزافزون داخلی و تروریسم بینالمللی هشدار داده است.
پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، رابرت مولر، رئیس وقت افبیآی، با درخواستهایی برای تقسیم این سازمان و ایجاد یک نهاد اطلاعات داخلی جدید مواجه شد.
اما این ایده کنار گذاشته شد و مولر منابع جدیدی را برای تبدیل افبیآی به یک نهاد اطلاعاتی متمرکز بر مبارزه با تروریسم، جاسوسی و تهدیدهای خارجی اختصاص داد.
فرانک مونتایا جونیور، مقام ارشد بازنشسته افبیآی، ایده جدا کردن بخشهای اطلاعاتی افبیآی را نقد کرده و آن را راهی برای تضعیف این سازمان دانسته است.
او گفت: «این اقدام، توانایی افبیآی را در انجام وظایفش کاهش میدهد و جامعه اطلاعاتی را نیز کماثرتر میکند.»