همزمان با روز جهانی معلولان؛ فلج مغزی کودکان در افغانستان تشخیص داده نمیشود
کمیته بینالمللی صلیب سرخ در آستانه روز جهانی معلولان اعلام کرد که امسال برای بیش از ۱۱ هزار کودک مبتلا به بیماری فلج مغزی در افغانستان، خدمات توانبخشی ارائه کرده است. این سازمان گفت که به دلیل کمبود منابع و متخصصان بهداشت در این کشور، فلج مغزی بهطور گسترده تشخیص داده نمیشود.
در آستانه سوم دسامبر، روز جهانی معلولان، کمیته صلیب سرخ بر تعهد خود برای حمایت از افراد دارای معلولیت، بهویژه کودکان مبتلا به فلج مغزی در افغانستان، تاکید کرد.
این سازمان روز دوشنبه، دوازدهم قوس در خبرنامهای اعلام کرد که در افغانستان فلج مغزی بهطور گستردهای تشخیص داده نمیشود.
یکی از ناظران بخش فلج مغزی در مرکز توانبخشی فیزیکی کابل گفت: «بیش از ۷۹۴ بیمار مبتلا به فلج مغزی هر ماه در مرکز توانبخشی فیزیکی کابل خدمات دریافت میکنند. بیش از ۱۳۰ بیمار، بهتازگی ثبتنام کردهاند.»
در خبرنامه کمیته بینالمللی صلیب سرخ آمده است: «تعداد قابل توجهی از موارد کودکان مبتلا به فلج مغزی در مناطق روستایی افغانستان یافت میشود، جایی که دریافت مراقبتهای تخصصی چالشبرانگیز است.»
فلج مغزی یک اختلال دوران کودکی است که به دلیل رشد غیرعادی مغز یا آسیب به مغز در حال رشد، معمولاً در دوران بارداری، زایمان یا بعد از تولد رخ میدهد و میتواند بر حرکت بدن، کنترول و هماهنگی عضلات و وضعیت بدن تاثیر دایمی بگذارد.
این سازمان تاکید میکند که در حال حاضر بیش از ۶۴ هزار بیمار مبتلا به فلج مغزی در مراکز توانبخشی فیزیکی تحت حمایت صلیب سرخ، خدمات درمانی دریافت میکنند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ تعهد کرده است که برای بهبود شرایط کودکان مبتلا به فلج مغزی در افغانستان، هر سال به بیش از ۲۰۰ هزار نفر خدمات درمانی ارائه کند.
چهار دهه جنگ در افغانستان موجب معلولیت دهها هزار نفر شده است و افزایش فقر و بیکاری در افغانستان تحت کنترول طالبان، بیشترین آسیب را به افراد دارای معلولیت رسانده است.