سفیر و قنسول افغانستان در آلمان «به درخواست برلین» کنار رفتند

یما یاری، سفیر افغانستان در آلمان اعلام کرد که به درخواست کشور میزبان از سمت خود کنار رفته است. آقای یاری گفت برای جلوگیری از تشدید مشکلات برای اتباع و مهاجرین افغانستان که می‌تواند به بسته شدن سفارت افغانستان منتهی شود، به کار خود پایان می‌دهد.

منابع دیپلوماتیک به افغانستان اینترنشنال گفتند که عبدالباقی پوپل به‌جای آقای یاری مسئولیت سپرستی سفارت افغانستان در آلمان را به عهده گرفته است.

آقای پوپل پیش از این مستشار سفارت افغانستان در برلین بود. پوپل زاده ولسوالی پنجوایی ولایت قندهار است و پیشینه کار به‌عنوان معین شهرداری‌های ارگان‌های محلی را در کارنامه دارد.

برخی منابع دیپلوماتیک به افغانستان اینترنشنال گفتند احتمال دارد با تغییرات جدید سفارت افغانستان در آلمان رابطه نزدیک‌تری با طالبان برقرار کند.

تاکنون طالبان درباره تغییرات در سفارت افغانستان در آلمان ابراز نظر نکرده است.

پیش از این لطف‌الله سادات، قنسول افغانستان در بن نیز اعلام کرده بود که به دلیل «محدودیت‌ها و خواست‌های کشور میزبان» به کار خود پایان می‌دهد.

در اعلامیه‌ای که از نام آقای سادات در صفحه رسمی فیسبوک قنسولگری افغانستان در بن منتشر شده، آمده است که: «با توجه به برخی ملحوظات و محدودیت‌های سیاسی کشور میزبان و درخواست آنها و به منظور جلوگیری از تعطیلی و یا توقف فعالیت‌های قونسلی این نمایندگی، از مسئولیت خویش به عنوان جنرال قونسل افغانستان در شهر بن - آلمان کناره‌گیری می‌کنم.»

تاکنون وزارت امور خارجه آلمان نیز در مورد تغییرات در دفاتر دیپلوماتیک افغانستان در این کشور ابراز نظر نکرده است.

منابع در اوایل عقرب به افغانستان اینترنشنال خبر دادند که آلمان از دیپلومات‌های افغانستان خواسته یا با طالبان تعامل کنند یا به کار خود پایان دهند.

پیش از این سفیران دولت پیشین افغانستان در برخی از کشورهای غربی از افزایش فشار کشورهای میزبان برای تشویق تعامل آنها با طالبان خبر داده بودند.

براساس گزارشی که افغانستان اینترنشنال در چهارم عقرب منتشر کرد، منابع دیپلوماتیک تایید می‌کنند که در تازه‌ترین مورد آلمان از سفیر دولت پیشین افغانستان در برلین و جنرال قنسول در بن خواسته به‌زودی به کار خود پایان دهند.

این منابع می‌گویند که سفیر و جنرال قنسول در دو ماه گذشته در حال بحث و گفت‌وگو با مقام‌های آلمانی و توجیه ادامه ماموریت‌شان در چارچوب اعتبارنامه‌های دولت جمهوریت بوده‌اند. اما به گفته منابع موثق، کشور آلمان گفته است که حضور آنها بدون داشتن رابطه با کابل سودی ندارد.

منابع همچنین تایید می‌کنند که بقیه کشورها نیز در یک ماه گذشته فشارها بر سفیران افغانستان را افزایش داده و پیام می‌دهند که «با طالبان تعامل کنید، یا به ماموریت دیپلوماتیک خود پایان دهید.»