پدر دانش‌آموز افغان که در ایران خودکشی کرده، می‌گوید فشار مدیر مکتب در مرگ دخترش نقش داشت

پدر آرزو خاوری، دانش‌آموز افغان که در مکتبی در شهر ری تهران به زندگی خود پایان داد، می‌گوید سخت‌گیری‌های مدیر مکتب در خودکشی دخترش نقش داشته است. این مهاجر افغان گفت که «فشارهای غیرضروری» مکتب به دخترش در نهایت او را به خودکشی وادار کرده است.

روزنامه شرق در گزارشی که روز دوشنبه، ۲۱ عقرب منتشر شد، به نقل از پدر آرزو خاوری نوشته است که آرزو روز قبل از حادثه در اردویی (فعالیت گروهی تفریحی در مکتب) شرکت کرده بود. در این اردو، آرزو شلوار جین پوشیده و در مسیر رقص کرده بود.

به گفته والدین این دانش‌آموز، رقص آرزو «موجب عصبانیت مدیر مکتب شد». روز بعد، زمانی که آرزو با لباس رسمی به مکتب رفت، مدیر از ورود او به صنف جلوگیری کرد و قصد تنبیه او را داشت.

در این گزارش اشاره شده که پس از ممانعت از ورود آرزو به صنف، او از مکتب خارج شد و خود را از یک ساختمان پایین انداخت.

پدر آرزو از بی‌توجهی مسئولان آموزش و پرورش و مدیر مکتب انتقاد کرده و گفته است که هیچ‌کسی برای پیگیری این حادثه به خانواده‌اش مراجعه نکرده است.

او تأکید کرد که هیچگاه فراموش نمی‌کند که دخترش ۹ سال در آن مکتب درس خواند و هیچ مشکلی نداشت، اما در دو سال اخیر که مدیر مکتب تغییر کرده بود، رفتارهای سخت‌گیرانه و ناعادلانه‌ای با دخترش انجام شده بود.

او همچنین از ممنوعیت داشتن گوشی همراه برای دخترش انتقاد کرده و می‌گوید: «اگر دخترم با خودش گوشی می‌داشت، شاید این فاجعه رخ نمی‌داد.»

او در بخشی از این گفت‌وگو گفته است که دخترش در سنی بود که به‌راحتی تحت تأثیر احساسات قرار می‌گرفت و این فشارها منجر به خودکشی او شد.

پدر آرزو می‌گوید: «این حادثه، علاوه بر آنکه نشان‌دهنده تأثیرات منفی سخت‌گیری‌های مدیریتی بر روان دانش‌آموزان است، از مسئولان آموزش و پرورش درخواست می‌کند تا به‌طور جدی به این مسائل رسیدگی کرده و با مدیران مدارسی که چنین رفتارهایی را انجام می‌دهند، برخورد قانونی کنند.»

آرزو خاوری دانش‌آموز ۱۶ ساله افغان روز یکشنبه از طقبه ششم ساختمانی پایین پرید و سپس در شفاخانه جان باخت.

جان باختن این دانش‌آموز افغان در ایران با واکنش‌های گسترده فعالان حقوق بشر مواجه شده است. برخی از فعالان می‌گویند آرزو به‌عنوان یک دختر افغان مهاجر در ایران با تبعیض و فشار چندلایه‌ای مواجه بوده است.