رای‌دهندگان امریکایی به رغم عملکرد خوب اقتصاد، از وضعیت اقتصادی کشور راضی نیستند

در آستانه انتخابات ایالات متحده، اقتصاد به عنوان مهم‌ترین دغدغه رای‌دهندگان امریکایی مطرح است. با اینکه آمارها از عملکرد خوب اقتصادی امریکا خبر می‌دهند، اما بسیاری از مردم این کشور حس خوبی نسبت به وضعیت اقتصادی شان ندارند.

یک روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری، تاد میلر، یکی از رای‌دهندگان در فیلادلفیا به شبکه سی‌بی‌سی گفت که امسال به دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه، رای خواهد داد. او که از رای خود به جو بایدن در سال ۲۰۲۰ پشیمان است، اقتصاد را از دلایل اصلی تغییر نظرش عنوان کرد.

میلر ساکن نیویارک نیز به این شبکه گفت: «احساس می‌کنم اقتصاد نیاز به تغییر دارد و در مسیر نزولی قرار دارد. به نظرم باید تغییراتی صورت بگیرد، چون ما به سمتی که باید نمی‌رویم.»

نرخ بیکاری در سال جاری به پایین‌ترین سطح تاریخی رسیده است، اما گزارش‌های اخیر نشان می‌دهند که سرعت استخدام کاهش یافته است.

به گزارش این شبکه، قیمت خانه بالا رفته و داشتن مسکن برای بسیاری دشوارتر شده است. همچنین، با توجه به مصرف بالای مردم، بدهی خانوارها هم در حال افزایش است. رشد دستمزدها از تورم پیشی گرفته، اما این رشد به حدی نیست که تمام مردم حس کنند قدرت خریدشان با افزایش هزینه‌های زندگی هماهنگ شده است. قیمت مواد غذایی نیز با وجود کاهش نرخ تورم، همچنان بالاست و در ماه سپتامبر، ۲.۳ درصد بیشتر از سال قبل شده است.

سال گواتیری، اقتصاددان ارشد در بانک بی‌ام‌او می‌گوید: «در ظاهر، چون بیشتر شاخص‌ها حاکی از اقتصاد قوی امریکا هستند، این وضعیت به نفع دموکرات‌ها در انتخابات آینده خواهد بود.» اما او اضافه می‌کند که «اگر اقتصاد در آستانه انتخابات وضعیت خوبی نداشته باشد، مردم معمولاً حزب حاکم را مقصر می‌دانند و این امری طبیعی است.»

با این حال، برخی رای‌دهندگان در خصوص اینکه چه کسی را مقصر وضعیت اقتصادی بدانند، اختلاف نظر دارند. امبر ایلف، ساکن فیلادلفیا و طرفدار کامالا هریس، معتقد است که مشکلات اقتصادی هنوز به پیامدهای دوران ریاست‌جمهوری ترامپ برمی‌گردد. او می‌گوید: «ما هنوز در حال پاکسازی خرابی‌های دوران ترامپ هستیم و برای رسیدن به وضعیت مطلوب، کارهای زیادی پیش رو داریم.»

شاخص‌های احساسات مصرف‌کنندگان همچنان پایین‌تر از میانگین تاریخی هستند. برخی تحلیلگران معتقدند این بهبود اقتصادی شباهت‌هایی با بحران بانکی سال ۲۰۰۸ و بحران تورم دهه ۱۹۸۰ دارد، اما با وجود برخی پیشرفت‌ها، بخشی از مردم هنوز باور دارند که وضعیت اقتصادی بدتر شده است.

امیژا کراس، استراتژیست دموکرات، نیز تاکید دارد که مردم بر اساس چالش‌های روزمره خود درباره وضعیت اقتصادی قضاوت می‌کنند و این تجربه شخصی تاثیر مهمی بر نگرش آن‌ها دارد.

در حالی که کامالا هریس توانسته اختلاف خود با ترامپ را در زمینه جلب اعتماد رای‌دهندگان به مسائل اقتصادی کاهش دهد، اما پاتریک روفینی، استراتژیست جمهوری‌خواه، می‌گوید رای‌دهندگان در مسائل اقتصادی همچنان به ترامپ تمایل بیشتری دارند.