نماینده ویژه کانادا می‌گوید کشورش از پیام سیاسی جبهه مقاومت ملی افغانستان حمایت می‌کند

نماینده ویژه کانادا برای افغانستان می‌گوید کشورش از پیام سیاسی جبهه مقاومت ملی افغانستان حمایت می‌کند. دیوید اسپراول گفت با این حال کانادا نمی‌تواند [کسی را] به اقدام نظامی علیه طالبان تشویق کند. او همچنان خواهان کاهش محدودیت‌ها علیه افغان‌ها شد.

این مقام کانادایی که بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ سفیر کانادا در افغانستان بود، گفت که هر بار که فکر می‌کند وضعیت به حد بحرانی رسیده، با صدور حکم جدید از سوی طالبان، وضعیت بدتر می‌شود.

آقای اسپرول همچنین پیش‌بینی کرده است که طالبان در آینده نزدیک همچنان در قدرت خواهند ماند و افغانستان باید با ادامه حکومت آنان روبه‌رو شود.

او بر لزوم ایجاد یک وضعیت سیاسی پایدار در توافق‌های بین‌المللی تاکید کرد و گفت که این وضعیت باید شامل تقسیم قدرت و کاهش محدودیت‌هایی باشد که بر افغان‌ها، به ویژه زنان و دختران، تحمیل شده است.

نماینده ویژه کانادا برای افغانستان همچنین گفت که فشارهای داخلی و خارجی بر طالبان در حال افزایش است.

براساس گزارش این رسانه‌ دیوید اسپرول همچنین اقدامات طالبان علیه زنان را «سرکوبگرانه» توصیف کرده و گفته است که این احکام باعث ناامیدی و نارضایتی عمومی شده است.

او ممنوعیت شنیدن صدای زنان در اماکن عمومی از سوی طالبان را نکوهش کرد و گفت انتظار ندارد طالبان در آینده‌ای نزدیک قدرت خود را از دست دهد.

این واکنش پس از درخواست ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، از کانادا برای حمایت از حقوق بشر در افغانستان بیان شده است.

سی‌بی‌سی‌نیوز همچنین با فریبا رضایی، زن فعال افغان گفت‌و‌گو کرده که در کانادا زندگی و سازمانی را در زمینه آموزش و توانمندی زنان افغان، رهبری می‌کند.

این فعال حقوق زن پیشنهاد کرده است که نیروهای مسلح کانادا به افغانستان برگردند و همچنین دولت کانادا از جبهه مقاومت در برابر طالبان، حمایت نظامی کند.

این درحالی است که پیش از چندین کشور اعلام کردند که از مبارزه خشونت‌بار برای تغییر حاکمیت طالبان حمایت نمی‌کنند.

با این که رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا اعلام کرده بود که از مبارزه جبهه مقاومت ملی علیه طالبان حمایت می‌کند اما وزارت خارجه این کشور گفته بود که از درگیری‌های مسلحانه در افغانستان حمایت نمی‌کند.

بریتانیا نیز گفته بود بدیلی جز تعامل عمل‌گرایانه با اداره طالبان وجود ندارد.

جبهه مقاومت مای جریان نظامی و سیاسی است که پس از بازگشت دوباره طالبان تشکیل و علیه این گروه به جنگ مسلحانه پرداخته است.

این جبهه در جریان سه سال گذشته در مناطق مختلف افغانستان حملاتی را علیه طالبان سازماندهی کرده است.