افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی دو پله سقوط کرد
شاخص جهانی گرسنگی با انتشار گزارش جدید ۲۰۲۴، افغانستان را با دادن ۳۰.۸ امتیاز در رتبه ۱۱۶ در میان ۱۲۷ کشور قرار داد. افغانستان پارسال در این فهرست با ۳۰.۶ امتیاز در جایگاه ۱۱۴ قرار داشت و در ارزیابی امسال دو پله سقوط کرده است.
برپایه این گزارش، ۳۰.۴ درصد جمعیت افغانستان دچار سوءتغذیه اند و ۵.۸ درصد کودکان در این کشور قبل از پنج سالگی میمیرند.
در گزارش آمده که ۴۴.۶ درصد کودکان زیر پنج سال در افغانستان قدکوتاهتر از اقتضای سنشاناند. این ارزیابی کوتاهی قد کودکان را نمایانگر ابتلای آنها به سوءتغذیه مزمن عنوان کرده است.
این گزارش همچنین گفته که ۳.۶ درصد کودکان در افغانستان وزن کمتری در مقایسه با قد خود دارند و این امر ناشی از سوءتغذیه حاد است.
شاخص جهانی گرسنگی همچنین اعلام کرد که ۵.۸ درصد کودکان در افغانستان قبل از پنج سالگی، به دلیل تغذیه ناکافی و زندگی در محیط ناسالم جانهای خود را از دست میدهند.
این گزارش وضعیت گرسنگی در افغانستان تحت کنترول طالبان و ۳۵ کشور دیگر را «جدی» ارزیابی کرده است.
سال گذشته افغانستان در این فهرست، با ۳۰.۶ امتیاز در جایگاه ۱۱۴ قرار داشت و امسال با بهدست آوردن رتبه ۱۱۶، سطح گرسنگی در این کشور افزایش یافته است.
در افغانستان تحت کنترول طالبان، در بیشتر از سه سال گذشته بحران بشری رو به تشدید گذاشته و به گفته سازمان ملل، در حال حاضر بیش از ۲۴ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
گزارش ۲۰۲۴ شاخص جهانی گرسنگی وضعیت گرسنگی را در ۵۱ کشور ضعیف، ۳۷ کشور متوسط، ۳۶ کشور جدی و ۶ کشور هشداردهنده ارزیابی کرده است.
شاخص جهانی گرسنگی وضعیت گرسنگی در سطح جهان را با دادن ۱۸.۳ امتیاز، «متوسط» ارزیابی کرده است. این امتیاز هشت سال قبل، ۱۸.۸ بود و به این ترتیب، سطح گرسنگی با تفاوت اندکی در جهان افزایش یافته است.
شاخص جهانی گرسنگی با اشاره به آمارهای جدید، گفته است که دستیابی به «اهداف توسعه پایدار» سازمان ملل مبنیبر به صفر رساندن سطح گرسنگی در جهان تا سال ۲۰۳۰ دشوار است.
این گزارش تصریح کرد که از سال ۲۰۱۶ با اینسو پیشرفت کمی در زمینه کاهش گرسنگی در سطح جهان صورت گرفته است.
در فهرست امسال، بلاروس با کمتر از پنج امیتاز پایینترین سطح گرسنگی را در جهان دارد. بوروندی و سودان جنوبی با گرفتن ۳۵ تا ۴۹.۹ امیتاز، در سطح گرسنگی «هشداردهنده» دستهبندی شدهاند.
شاخص جهانی گرسنگی توسط سازمان های غیردولتی اروپایی در سراسر جهان تهیه میشود و نتایج آن در گزارشی که در اکتبر هر سال منتشر می شود.