منابع طالبان: بسیاری از گروههای جهادی در آسیا و افریقا با رهبر طالبان بیعت کردهاند
منابع نزدیک به هبتالله مدعی اند که بسیاری از گروههای جهادی سنی افراطی، از جنوب آسیا تا شمال افریقا، با رهبر طالبان بیعت کردهاند. به گفته آنها، القاعده، الشباب، بوکوحرام و طالبان پاکستانی گروههایی اند که با طالبان بیعت کردهاند.
القاعده
القاعده به رهبری اسامه بن لادن اولین گروه جهادی بود که در سال ۱۹۹۵، در زمان اولین حکومت طالبان، با ملا محمد عمر بنیانگذار طالبان بیعت کرد. این بیعت چندین بار تجدید شدهاست.
در دومین مورد، القاعده به رهبری ایمن الظواهری با ملا اختر محمد منصور بیعت کرد و پس از کشته شدن رهبر پیشین طالبان، با ملا هبتالله اخندزاده رهبر فعلی این گروه نیز تجدید بیعت کرد.
منابعی از درون طالبان به افغانستان اینترنشنال گفتند که پس از کشته شدن ایمن الظواهری در کابل، سیف العدل، رهبر کنونی القاعده، بار دیگر بیعت شبکه خود را با ملا هبتالله تکرار کردهاست.
گروههای مسلح وابسته به القاعده در افریقا و یمن نیز با ملا هبتالله بیعت کردهاند. از جمله این گروهها میتوان به الشباب در سومالیا، بوکوحرام در نیجریه، جماعت اسلامی مغرب در شمال غرب افریقا، جماعت ناصر الاسلام والمسلمین و انصار الشریعت در لیبیا اشاره کرد که تحت چتر القاعده فعالیت دارند. برخی از این گروهها بهطور مستقل بیعت خود را با ملا هبتالله رهبر طالبان، اعلام کردهاند.
گروههای جهادی مسلح پاکستانی
تحریک طالبان پاکستان نخستین و تنها گروه جهادی در پاکستان بود که از زمان تاسیس خود تحت رهبری بیتالله محسود با رهبر طالبان افغان بیعت کرد. این بیعت چندین بار تجدید شده است و در آخرین مورد، مفتی نور ولی محسود، رهبر فعلی تحریک طالبان پاکستان، پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، بیعت خود را با ملا هبتالله تجدید کرد.
در ۱۹ اگست ۲۰۲۱، مفتی نور ولی در پیامی ویدیویی پیروزی طالبان را تبریک گفت و بار دیگر با ملا هبتالله آخوندزاده بیعت کرد.
براساس گزارشها، در پاکستان گروههای جیش محمد، حرکت المجاهدین و لشکر طیبه نیز بیعت خود را با ملا هبتالله اعلام کرده بودند.
البته براساس اطلاعات جدید، در ماههای اخیر برخی از گروههای جهادی مسلح پاکستانی، مانند جیش محمد و لشکر طیبه که روابط نزدیکی با سازمان استخبارات پاکستان دارند، به گروه داعش خراسان پیوسته و به تابعیت خود از ملا هبتالله پایان دادهاند.
گروههای مسلح کشورهای آسیای مرکزی
در زمان نخستین حکومت طالبان، جنگجویان مسلح آسیای مرکزی و اویغورهای چین در صفوف این گروه حضور داشتند. در آن دوران، جنبش اسلامی اوزبیکستان و جنبش ترکستان شرقی از جمله گروههایی بودند که با رهبر طالبان بیعت کرده بودند، اما این بیعت در سال ۲۰۱۴ پایان یافت.
در سال ۲۰۱۴، پس از آغاز عملیات ضرب عضب توسط ارتش پاکستان در وزیرستان شمالی، جنگجویان اویغور و اعضای جنبش اسلامی اوزبیکستان به ولایت زابل در افغانستان منتقل شدند.
به دلیل روابط نزدیک طالبان با چین، طالبان به رهبری ملا منصور، یک واحد نظامی به فرماندهی پیرآغا را به زابل اعزام کرد که جنگجویان اویغور جداشده و خانوادههای آنان را کشت.
پس از این رویداد، جنبش ترکستان شرقی از طالبان فاصله گرفت و دیگر مانند گذشته به طالبان اعتماد ندارد. جنبش اسلامی اوزبیکستان نیز پس از عملیات زابل در سال ۲۰۱۴ از طالبان فاصله گرفت و در حال حاضر هیچگونه بیعتی با طالبان ندارد.
اکنون بسیاری از جنگجویان جهادی آسیای مرکزی به داعش خراسان پیوستهاند و علیه طالبان فعالیت میکنند.