تنها زن شرکت‌کننده در کنفرانس بازرگانی طالبان کیست

طالبان از برگزاری کنفرانس بازرگانی با حضور مقام‌های ارشد این گروه و نمایندگان شماری از کشورهای منطقه در کابل خبر داد. در این نشست فقط یک زن حضور داشت. حمیرا ریگی، رئیس هیئت منطقه چابهار ایران، تنها زنی بود که اجازه یافت در این کنفرانس شرکت کند.

طبق اعلامیه طالبان، مهمانانی زیادی از جمله مسئولان اتاق‌های تجارت ایران، پاکستان، جاپان، ترکیه و چین در این نشست حضور داشتند.

در تصویری که طالبان منتشر کردند، در میان ده‌ها شرکت کننده مرد این کنفرانس، تنها یک زن ایرانی دیده می‌شود که دور یک میز در جمع مردان و در فاصله نزدیک به مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس‌الوزرای طالبان و وزیر تجارت این گروه نشسته است.

حمیرا ریگی، رئیس هیئت مدیره بندر چابهار در افتتاحیه نمایشگاه ابوحنیفه در کابل شرکت کرده است.

کنفرانس طالبان در کابل
کنفرانس طالبان در کابل

طالبان در بیانیه خود گفت که خانم ریگی طی صحبت‌هایی اطمینان داد که جمهوری اسلامی برای فعال کردن بندرچابهار سهولت‌های لازم را فراهم کرده است. او همچنین بر گسترش روابط تجارتی افغانستان و تاکید کرده است.

بر اساس گزاش تسنیم،‌ خانم ریگی در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه هفت‌روزه ابوحنیفه در کابل، منطقه آزاد چابهار را پل ارتباطی افغانستان با کشورهای آسیای شرقی مانند هند و چین توصیف کرده است.

او گفته که این منطقه توانایی جابجایی حداقل پنج میلیون تُن کالای افغانستان به آسیای شرقی را داراست.

حمیرا ریگی تنها زن شرکت کننده در کنفرانس تجاری طالبان در کابل بود
حمیرا ریگی تنها زن شرکت کننده در کنفرانس تجاری طالبان در کابل بود

این درحالی است که طالبان زنان را در افغانستان از حضور در اجتماعات منع کرد و حتا صدای آنها را «عورت» دانسته است.

طبق قانون جنجالی امر به معروف طالبان صورت و صدای زن «عورت» است و آنان اجازه ندارند با مردان نامحرم رو به‌رو شوند.

طالبان مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را بسته و زنان را از رفتن به دانشگاه منع کرده است. این گروه همچنین زنان را از نهادهای رسمی حذف و از کار با موسسات غیردولتی منع کرده است.

طالبان به تدریج سخت‌گیری‌ها و محدودیت‌ها بر زنان را بیشتر کرده و فعالان حقوق بشر می‌گویند که طالبان آپارتاید جنسیتی را در افغانستان برقرار کرده است.

نهادهای حقوق بشری و بسیاری کشورها اقدام طالبان را محکوم کرده‌اند و اتحادیه اروپا به تازگی زنان افغان را به‌دلیل تبعیض شدیدی که بر آنها اعمال می‌شود، مستحق پناهندگی معرفی کرده است.