سفیر ایران در کابل: با آمدن طالبان «افغانستان خود را برای سازندگی و بازسازی آماده می‌کند»

نماینده ویژه رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان گفت که بعد از «دو دهه اشغال افغانستان» این کشور آماده دوره سازندگی‌اش شده است. حسن کاظمی قمی در حاشیه نمایشگاهی در کابل گفت ایران آماده است به توسعه زیرساخت‌های افغانستان تحت کنترول طالبان کمک کند.

به گزارش رسانه‌های ایران،‌ آقای قمی که سفیر جمهوری اسلامی در کابل هم است، گفت: برگزاری این نمایشگاه نشان می‌دهد، شرایطی در افغانستان به وجود آمده که این کشور خود را برای دوره سازندگی و بازسازی آماده می‌کند.

نمایشگاه ابوحنیفه به تازگی در کابل افتتاح شده و در کنار تاجران و کشاورزان افغان برخی کشورهای منطقه نیز محصولات و کالاهای شان را در آن به نمایش گذاشته‌اند.

نماینده ویژه رئیس‌جمهوری ایران که از این نمایشگاه بازدید کرده گفته که کشورها علاقه‌مند به بازار افغانستان شده‌اند.

آقای قمی حضور نیروهای بین‌المللی در افغانستان را که با مجوز شورای امنیت به افغانستان آمدند، اشغال خوانده و گفته است: «افغانستان بعد از دو دهه اشغالگری امروز شرایطی کم‌کم برایش به وجود آمده که دوره سازندگی‌اش شروع می‌شود.»

سفیر ایران در کابل گفت که جمهوری اسلامی ایران و مردم این کشور علاقه‌مند هستند به سازندگی و صلح و ثبات افغانستان کمک کنند.

کاظمی قمی با اشاره به نمایشگاه کابل گفت که بیشترین حجم غرفه‌ها متعلق به شرکت‌هایی است که از جمهوری اسلامی ایران آمده‌اند و کالاهای ارائه شده هم به گفته او در چارچوب نیازهای واقعی افغانستان است.

او گفت: در واقع حضور در این نمایشگاه باعث‌ می‌شود که شرکت‌های ایرانی با مقامات افغانستان و شرکت‌ها آشنا شوند و باب گفت‌وگو و مذاکرات باز می‌شود، از این جهت هم نمایشگاه می‌تواند سودمند باشد.

سفیر ایران در کابل گفت که جمهوری اسلامی آماده است در حوزه فنی و مهندسی به زیرساخت‌های افغانستان کمک کند.

او استقبال مقام‌های طالبان و بخش خصوصی افغانستان را نویدبخش خواند و گفت که همکاری‌ها می‌تواند در توسعه روابط اقتصادی دو کشور و بهبود زیرساخت‌ها و نیز شرایطاقتصادی افغانستان موثر و کمک کننده باشد.

نمایشگاه ابوحنیفه روز یک‌شنبه با حضور طالبان و برخی دیپلومات‌های خارجی در کابل افتتاح شد
نمایشگاه ابوحنیفه روز یک‌شنبه با حضور طالبان و برخی دیپلومات‌های خارجی در کابل افتتاح شد

حساب کاربری ارگ تحت کنترول طالبان در شبکه اکس نوشته است که در سومین «نمایشگاه امام ابوحنفیه»، ۷۰۰ غرفه تولیدات صنعتی و محصولات زراعتی به نمایش گذاشته شده و ۲۰۰ غرفه آن به شرکت‌های خارجی اختصاص یافته است.

طالبان گفته که در مراسم گشایش این نمایشگاه، دیپلومات‌ها و بازرگانان ایران، ترکیه، قطر و پاکستان نیز حضور یافتند.

این اظهارات کاظمی قمی در حالی منتشر شده است که معین وزارت اقتصاد طالبان، روز یکشنبه مراسم گشایش نمایشگاه را بخاطر «ملی نبودن» آن ترک کرد. به گفته منابع، عبداللطیف نظری معتقد است در معرفی محصولات نمایشگاه «توازن قومی» در نظر گرفته نشده است.

به باور این مقام طالبان در این نمایشگاه «مشخصا به هزاره‌ها فرصت و غرفه داده نمی‌شود که محصولات مناطق مرکزی افغانستان را معرفی کنند.»

یک منبع آگاه گفت نظری فکر می‌کند که: «سهمیه معرفی تولیدات و سرمایه‌گذاری از هزاره‌جات در نمایشگاه بسیار اندک است.»