سهیل شاهین به کشورهای غربی: می‌توانیم دوستان خوب یا دشمنان بدی باشیم

رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر به کشورهای غربی گفت که طالبان می‌توانند «دوستان خوب و دشمنان بدی باشند، انتخاب با شماست.» سهیل شاهین گفت امریکا در حالی به بهانه ۱۱ سپتامبر به افغانستان حمله کرد که به گفته او، هیچ افغان در آن حملات دست نداشت.

۲۳ سال پیش، در ۷ اکتوبر ۲۰۰۱، امریکا و متحدانش پس از خودداری طالبان از تحویل دادن اسامه بن لادن به افغانستان حمله کردند.

ایالات متحده اسامه بن‌لادن را مسئول حملات مرگبار یازدهم سپتامبر به نیویارک معرفی کرد اما طالبان این اظهارات امریکا را رد کرده و بر بیگناهی رهبر القاعده پافشاری کرد.

سهیل شاهین در حالی پیام دوستی با امریکا را منتشر کرده است که واشنگتن کارنامه حقوق بشری طالبان، به ویژه ممنوعیت آموزش و کار زنان را مانع روابط عادی خود با حکومت طالبان دانسته‌است.

برخلاف سیاستمداران جمهوری‌خواه، مقام‌های حکومت بایدن از انتقاد شدید و جدلی با طالبان خودداری کرده‌است و لحن آنها عمدتاً نرم و مصالحه‌جویانه است.

شاهین گفت که امریکا هیچ دست‎اوردی در افغانستان نداشت.

مقامات امریکایی گفته‌اند که به اهداف خود اصلی خود، یعنی سرکوب القاعده در افغانستان رسیده‌اند. اما، در عین حال، اذعان کرده‌اند که پروژه ایجاد دولت دموکراتیک پایدار در افغانستان ناکام مانده‌است.

رئیس دفتر سیاسی طالبان در دوحه گفت که حمله امریکا به افغانستان «درسی است برای ماجراجویان آینده.»

شاهین خطاب به کشورهای غربی گفت: «افغان‌ها می‌توانند دوستان خوب و یا بدترین دشمنان باشند. انتخاب با شماست.»

تهاجم امریکا و متحدانش به افغانستان سرنگونی رژیم وقت طالبان و تشکیل نظام جمهوری اسلامی افغانستان را به دنبال داشت.

طالبان بیست سال علیه حکومت جمهوری اسلامی افغانستان و نیروهای خارجی جنگیدند که در حملات این گروه به شهرها و روستاهای افغانستان هزاران غیرنظامی کشته شدند.

حدود بیست سال بعد، در فبروری ۲۰۲۰ امریکا پس از چند دور مذاکره با طالبان، توافقنامه موسوم به دوحه را با این گروه امضا کرد و بر اساس این توافقنامه، نیروهای خارجی از افغانستان خارج شدند.

طالبان در پانزدهم اگست ۲۰۲۱ و به دنبال فرار اشرف غنی، رئيس‌جمهور پیشین افغانستان، بار دیگر به قدرت بازگشت. سه سال پس از بازگشت به قدرت، هیچ کشوری رژیم طالبان را به علت پناه دادن به گروه های تروریستی و نقض حقوق زنان به رسمیت نشناخته است.