روسیه ایجاد زیرساخت‌های نظامی کشورهای خارجی در افغانستان را غیرقابل قبول خواند

وزیر خارجه روسیه می‌گوید بازگشت زیرساخت‌های نظامی کشورهای ثالث به افغانستان یا ایجاد تأسیسات نظامی جدید، غیرقابل قبول است. سرگئی لاوروف گفت تجربه تاریخی نشان داده که مداخله نظامی بازیگران خارجی تنها به تشدید مشکلات در منطقه منجر می‌شود.

وزیر خارجه روسیه روز جمعه، ۱۳ میزان، در نشست فرمت مشورتی مسکو گفت: «بار دیگر بر غیرقابل قبول بودن بازگشت زیرساخت‌های نظامی کشورهای ثالث به خاک افغانستان یا استقرار تاسیسات نظامی جدید در کشورهای همسایه به هر بهانه‌ای تاکید می‌کنیم.»

مخالفت با امریکا

آقای لاوروف همچنین گفت ایالات متحده و متحدانش در تلاش‌اند کنترول روند حل‌وفصل بحران افغانستان را به دست گیرند.

سرگئی لاوروف از متحدانش خواست هوشیار باشند که امریکا می‌خواهد به این منظور از سازمان ملل استفاده کند.

وی افزود: در این راستا می‌خواهم در برابر تلاش‌های ایالات متحده و متحدانش برای دخیل کردن خودشان در فرایندهای حل‌وفصل به منظور کنترول آن‌ها، از جمله استفاده از اختیارات سازمان ملل برای این اهداف ناپسند، هوشیار باشیم.

آقای لاوروف گفت افغانستان هنوز مشکلات بی‌شماری دارد و روسیه به طور پیوسته برای حل این مشکلات کار می‌کند. این دیپلومات روسی گفت این کشور به همین منظور فرمت مسکو و سازوکارهای نشست‌های کشورهای همسایه را توسعه می‌دهد.

لاوروف تاکید کرد ما متقاعد شده‌ایم که این سازوکارهای منطقه‌ای هستند که با ترکیب تلاش‌هایشان می‌توانند به مهم‌ترین نتایج دست یابند.

گروه‌های مختلف تروریستی در افغانستان

وزیر خارجه روسیه در بخشی دیگر از سخنان خود گفت که گروه‌های مختلف تروریستی هنوز در افغانستان حضور دارند و به خارج از این کشور حملاتی را انجام می‌دهد.

او در عین حال خواهان کمک به افغانستان در مبارزه با تروریسم شد.

تاکید بر ادامه گفت‌وگوها

سرگئی لاوروف افزود: مسکو طرفدار گفتگوی عملگرایانه با کابل است.

وزیر خارجه روسیه توضیح داد: ما معتقدیم که باید گفت‌وگوی عمل‌گرایانه با طالبان حفظ شود، تعامل سازنده با شرکای افغان، منافع امنیتی و توسعه اقتصادی منطقه و همچنین اهداف هماهنگی ملی بین‌الافغانی را تامین می‌کند.

او همچنین گفت که روسیه از اقدامات طالبان برای توقف تهدیدات تروریستی در منطقه حمایت می‌کند.

ششمین نشست فرمت مسکو درباره افغانستان صبح جمعه ۱۳ میزان آغاز شد. نمایندگان روسیه، هند، ایران، قزاقستان، قرغیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، اوزبیکستان و طالبان در این نشست حضور دارند. بخش اصلی این نشست پشت درهای بسته برگزار می‌شود.

قرار است پس از پایان نشست بیانیه مشترکی منتشر شود.