نگرانی بیش از ۴۰ کشور از گسترش افراطگرایی و آموزههای مذهبی رادیکال در مناطق مختلف
نمایندگان بیش از ۴۰ کشور از گسترش روزافزون افراطگرایی، آموزههای مذهبی رادیکال و تبعیض نژادی ابراز نگرانی کردند. آنها در نشستی در مسکو هشدار دادند که این وضعیت ممکن است به پیامدهای فاجعهبار منجر شود.
چهارمین کنفرانس بینالمللی در مورد مشکل گسترش ایدئولوژی افراطی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، چهارم و پنجم میزان، در مسکو برگزار شد.
در این نشست، نمایندگان کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، سازمان همکاری شانگهای، کشورهای مستقل مشترکالمنافع و اینترپل حضور داشتند.
سازمان پیمان امنیت جمعی در خبرنامهای نوشته است که شرکتکنندگان در این کنفرانس در مورد مسائل جاری مقابله با مظاهر افراطگرایی در سراسر جهان، تبادل تجربیات در مبارزه با افراطگرایی و تدابیر مشترک برای افزایش اثربخشی همکاریهای بینالمللی تبادل نظر کردند.
در نتایج این گفتوگوها آمده است که افراطگرایان تلاش میکنند با استفاده از فنآوریهای مدرن، ایدههای خود را در میان مردم گسترش دهند.
دستیابی تروریستان به تجهیزات نظامی و ارتباطات پیشرفته از دیگر نگرانیهای کشورهای شرکتکننده اعلام شده است.
شرکتکنندگان همچنین درگیریها و رویاروییهای مسلحانه در مناطق مختلف جهان را برای ثبات جهانی خطرناک دانستهاند.
نمایندگان کشورهای مختلف تاکید کردهاند که مقابله با تهدیدها و چالشها، مستلزم تلاشهای منسجم همه دولتها است.
سازمانهای منطقهای از جمله پیمان امنیت جمعی در سه سال گذشته بارها از خطر گسترش افراطگرایی از افغانستان به آسیای میانه ابراز نگرانی کردهاند.
این در حالی است که در پی به قدرت رسیدن طالبان در اسد ۱۴۰۰، این گروه توجه بیشتری به گسترش مدارس دینی معطوف کرده است. گزارشها نشان میدهد که تعداد این مدارس به سرعت در حال افزایش است و برخی از آنها به عنوان مراکز آموزشی رسمی شناخته میشوند. این مدارس متهم اند که به آموزش ایدههای افراطی دانشآموزان میپردازند.