سازمان ملل 'پیمانی برای آینده' را تصویب کرد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۱

سازمان ملل «پیمانی برای آینده» را با هدف رسیدگی به چالش‌های گسترده قرن ۲۱، از درگیری‌ها گرفته تا تغییرات اقلیمی و حقوق بشر، تصویب کرد.

ده‌ها تن از سران کشورها که برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویارک رفته‌اند، برای امضای این طرح گردهم آمدند.

رهبران تعهد کردند که نظام چندجانبه را تقویت کنند تا «با دنیای در حال تغییر همگام شود» و "نیازها و منافع نسل‌های کنونی و آینده» را که با بحران‌های مداوم روبه‌رو هستند، محافظت کنند.
در این سند آمده است: «ما باور داریم که مسیری به سوی آینده‌ای روشن‌تر برای تمام بشریت وجود دارد.»
این پیمان ۵۶ اقدام را مشخص کرده که شامل تعهد به چندجانبه‌گرایی، حمایت از منشور سازمان ملل و حفظ صلح است.
این پیمان همچنین خواستار اصلاح نهادهای مالی بین‌المللی و شورای امنیت سازمان ملل، همراه با تلاش‌های تازه برای مبارزه با تغییرات اقلیمی و هدایت توسعه هوش مصنوعی است.

گروهی از کشورها به رهبری روسیه با این پیمان مخالفت کردند. اعتراض روسیه توسط متحدانی همچون بلاروس، کوریای شمالی، ایران، نیکاراگوئه و سوریه حمایت شد، اما پیمان با اکثریت آرا به تصویب رسید.
ریچارد گووان از گروه بین‌المللی بحران به خبرگزاری فرانسه گفت که با وجود برخی «ایده‌های خوب»، این متن «آن سند انقلابی نیست که تمام چندجانبه‌گرایی را بازسازی کند که گوترش ابتدا خواستار آن شده بود.»
دیدبان حقوق بشر از تصویب این پیمان استقبال کرد. به گفته رئیس دیدبان حقوق بشر، این متن «تعهدات مهمی در مورد عدالت اقتصادی و اصلاح معماری مالی بین‌المللی» ارائه می‌کند. دیدبان حقوق بشر از توجه به حقوق بشر در این پیمان ستایش کرد.
صرف‌نظر از محتوای آن، این پیمان و ضمائم آن الزام‌آور نیستند و این مسئله نگرانی‌هایی درباره اجرای آن ایجاد کرده است.

انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، تصویب این طرح را فرصتی منحصر به فرد برای بازسازی تاریخ بشر از طریق احیای مجدد همکاری‌های بین‌المللی توصیف کرده است.
گوترش روز شنبه گفت: «وظیفه بعدی ما این است که به این اسناد جان ببخشیم و کلمات را به عمل تبدیل کنیم.»
ابتکار یک رشته اصلاحات با عنوان پیمانی برای آینده سه سال پیش مطرح شده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

دیدگاه
جهان‌نما
خبرها
نگاه ژرف

رادیو

پادکست‌ها