توجیه دروغین بی‌احترامی به سرود ملی؛ نماینده طالبان می‌گوید در وطن ما عرف است که می‌نشینیم

نماینده طالبان در توجیه برنخاستن از جا به احترام سرود ملی ایران ادعا کرد که در افغانستان ایستادن به احترام سرود ملی عرف نیست. پیش از این سرقنسول طالبان در پیشاور در توجیه عمل مشابه خود گفته بود به‌دلیل وجود موسیقی در سرود ملی از جا بلند نشده است.

عزیزالرحمان منصور، رئیس تنظیم امور عرفان و اماکن دینی وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان، روز جمعه ۳۰ سنبله در ویدیویی به خاطر برنخاستن به سرود ملی ایران در نشست بین‌المللی «وحدت اسلامی» از مردم ایران پوزش خواست.

آقای منصور گفت: «ما به ایران به عنوان کشور همسایه ارادت داریم. ایران دوست ماست و اگر دل مردم ایران را آزرده باشیم، عذر می‌خواهیم.»

او همچنین بیان کرد که گروه طالبان خواستار روابط و هماهنگی خوب با ایران است و سیاست این گروه ایجاب می‌کند که با کشورهای اسلامی روابط نزدیک ایجاد شود. منصور افزود که نشستن در هنگام پخش سرود ملی ایران بی‌احترامی نبوده، بلکه عرف افغانستان است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که در بسیاری از فرهنگ‌ها، از جمله فرهنگ افغانستان، ایستادن هنگام پخش سرود ملی به عنوان نشانه‌ای از احترام به مردم و نمادهای ملی آن کشور شناخته می‌شود.
همین گونه، توجه به نمادهای ملی و فرهنگی دیگر کشورها و احترام به آن‌ها به عنوان بخشی از دیپلوماسی بین‌المللی ضروری دانسته می‌شود.

نماینده طالبان که برای شرکت در سی‌وهشتمین همایش بین‌المللی وحدت اسلامی روز پنجشنبه ۲۹ سنبله در تهران حضور یافت، در حضور رئیس‌جمهور ایران به سرود ملی این کشور بی‌احترامی کرده و از جای خود بلند نشد.

برنخاستن عزیزالرحمان منصور به احترام سرود ملی ایران، واکنش‌های زیادی را در میان مقامات این کشور به همراه داشت. سفیر پیشین ایران در آذربایجان در واکنش به این «بی‌احترامی» گفت که نمایندگان طالبان نزاکت دیپلوماتیک را رعایت نکرده‌اند. عباس موسوی پیشنهاد کرد که «تعلیق دعوت از آن‌ها به هرگونه مراسم رسمی تا اصلاح رویه خود بهترین کار است.»