سراج‌الدین حقانی: در نظام‌‌های رایج دنیا براساس رای حق داده می‌شود

سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان در نشستی در ولایت شرقی پکتیا گفت در نظام‌های رایج که بر اساس انتخابات شکل می‌گیرند، رای مردم معیار توزیع قدرت است. حقانی با اشاره به کشته‌های طالبان در چند دهه گذشته گفت که معیار رای این گروه هم قبرستان‌ها است.

وزیر داخله طالبان روز چهارشنبه در گردهمایی در ولسوالی سیدکرم پکتیا گفت: «نظام‌های رایج که بر اساس انتخابات شکل می‌گیرند براساس رای خود حق می‌گیرند و حق شان هم است. اگر حق بر اساس قربانی محاسبه شود، ما بسیار حقدار هستیم.»

رهبر شبکه حقانی به کشته‌های طالبان در جنگ چهار دهه اخیر افغانستان اشاره کرد و گفت که در توزیع قدرت و دادن حق، معیار رای این گروه قبرستان‌ها است.

حقانی در این گردهمایی افزود: «معیار رای ما قبرستان‌ها است. به هر منطقه و ولایتی که بروید شهدای ما دفن شده‌اند. به شمال بروید، به دشت لیلی، حیرتان و جاهای دیگر بروید، آنجا شهدای ما دفن هستند.»

وزیر داخله طالبان گفت که اعضای طالبان برای آزادی افغانستان و نظام اسلامی قربانی داده‌اند.

طالبان زمانی کوتاه پس از تسلط بر افغانستان در آگست ۲۰۲۱، با تشکیل حکومت سرپرست و لغو نهادهای انتخاباتی، پست‌های کلیدی و سایر منصب‌های نسبتا مهم دولتی را بین جریان‌های مختلف داخل این گروه تقسیم کرد. در راس این حکومت ملا هبت‌الله آخندزاده در قندهار است و ملا حسن آخند به عنوان رئیس‌الوزرا، در راس کابینه این گروه در کابل قرار دارد.

انتظار می‌رفت حکومت سرپرست طالبان جایش را به یک حکومت نسبتا فراگیر بدهد. به‌خصوص این که نمایندگان طالبان و برخی از لابی‌های این گروه در نشست‌های بین‌المللی این تصور را بوجود آورده بودند که طالبان تغییر کرده و نگاه متفاوت به حکومتداری و مسائل حقوق بشری دارند.

با این حال،‌ با گذشت سه سال حکومت سرپرست طالبان به اداره کشور ادامه داده و مقام‌های این گروه بارها درخواست جامعه جهانی، به خصوص کشورهای همسایه را درباره تشکیل حکومت همه شمول رد کرده‌اند.

از سوی دیگر،‌ تمرکز قدرت و تصمیم‌گیری‌های عمده در قندهار که به نحوی باعث به حاشیه رفتن برخی چهره‌های این گروه شده و نارضایتی‌های را در بین رده‌های بالای طالبان بوجود آورده است.

الجزیره اخیرا با نشر مطلبی به قلم لاکشمی ونوگوپال منون نوشت که راهبرد تثبیت قدرت ملا هبت‌الله ممکن است باعث شکاف داخلی بیشتری شود که می‌تواند به چندپارگی یا حتی شورش علیه رهبری این گروه بیانجامد.