رزا اوتونبایوا: قانون امر به معروف امکان تعامل جهان با طالبان را ضعیف کرده‌است

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۸

رزا اوتونبایوا در نشست شورای امنیت گفت حضور طالبان در نشست دوحه امیدواری درباره یک شروع خوب برای گفت‌وگو با این گروه را بوجود آورد، اما قانون تازه امر به معروف این روند را تضعیف کرد.

اوگفت این قانون پیام منفی در رابطه با تعامل ارسال می‌کند.

رئیس دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل در افغانستان روز چهارشنبه، ۲۸ سنبله در نشست ویژه شورای امنیت این سازمان درباره افغانستان سخنرانی کرد.

او نشست سوم دوحه را فرصتی برای طالبان برای شنیدن نگرانی‌های کشورها در زمینه حقوق بشر، به خصوص محدودیت‌ها علیه دختران و زنان توصیف کرد.

رئیس یوناما در سخنرانی خود گفت که حضور طالبان در نشست سوم دوحه، نشانه یک شروع خوب برای گفت‌وگوی معنادار با این گروه بود. با این حال، طالبان با تصویب قانون جدید امر به معروف، دستاوردهای نشست سوم دوحه را تضعیف کرد.

رئیس یوناما گفت: «این قانون با وضع برخی از طاقت‌فرساترین محدودیت‌ها بر مردم افغانستان که جامعه بین‌المللی قبلا آن را محکوم کرده است، یک پیام سیاسی منفی در رابطه با تعامل واقعی با جهان ارسال می‌کند، پیامی که ما نمی‌توانیم آن را نادیده بگیریم.»

اوتونیایوا همچنین گفت که مقام‌های طالبان از او به خاطر آنچه این گروه گزارش‌های گمراه کننده و منفی درباره وضعیت افغانستان عنوان کرده، انتقاد کرده‌اند.

رئیس یوناما در نشست شورای امنیت سازمان ملل خطاب به طالبان گفت که هر کشور مشکلی دارد و هیچ دولتی نمی‌تواند با نادیده گرفتن آن، مشکلات را حل کند. او از طالبان خواست که با حسن نیست دیدگاه‌های این سازمان را به خاطر مردم افغانستان و آینده آنها مد نظر بگیرد.

بحران انسانی در افغانستان

رزا اتونبایوا در سخنرانی خود در شورای امنیت به اوضاع بشری در افغانستان اشاره کرد. او گفت به رغم بحران انسانی در افغانستان، سازمان ملل توانست تنها ۳۰ درصد پول مورد نیاز خود را بدست آورند؛ یعنی ۹۰۰ میلیون از سه میلیارد دالر درخواستی.

طبق اظهارات خانم اوتونیایوا، فعالیت ۲۶۰ مرکز صحی ثابت و سیار که خدمات اولیه بهداشتی ارائه می‌کردند متوقف شده که بر وضعیت ۲.۹ میلیون نفر در افغانستان تاثیر گذاشته است. علاوه براین، در ماه‌های آینده نیز انتظار می‌رود که ۱۷۱ مرکز صحی دیگر بسته شوند.

در همان حال،‌ به گفته رئیس یوناما، نزدیک به ۹۰۰ هزار کودک که نیاز شدید به درمان دارند، از خدمات محروم خواهند شد.

علاوه براین، جیره غذایی در محلاتی که دچار فقر و گرسنگی اند، از ۷۵ به ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کند؛ وضعیت تازه بیشتر کودکان و زنان را متاثر می‌کند که ۸۰ درصد به این کمک‌ها وابسته‌اند.

به گفته خانم اتونبایوا، کاهش کمک‌ها همچنین باعث می‌شود که پروژه‌های ماین پاکی از شش به دو پروژه تقلیل پیدا کند. این در حالی که است که چهار میلیون نفر در افغانستان در محدوده یک کیلومتری منطقه ماین‌های منفجر نشده زندگی می‌کنند و کودکان ۸۶ درصد قربانیان انفجار ماین را تشکیل می‌دهند.

در گزارشی که رئیس یوناما در نشست شورای امنیت ارائه کرد، همچنین آمده که در اثر زمین‌لرزه‌های سال گذشته بیش ۱۶۰ هزار نفر در غرب افغانستان متاثر شدند.

در همان حال، حدود ۷۴ درصد مناطق روستایی در دوازده ماه گذشته از خشکسالی و بی‌آبی رنج بردند. پنج میلیون زن و کودک از جمله کسانی بودند که در مناطقی زندگی می‌کردند که به آب آشامیدنی سالم دسترسی نداشتند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
گفتمان دفاع، آپارتاید جنسیتی در افغانستان
جهان‌نما
خبر

رادیو

پادکست‌ها