رینا امیری می‌گوید محدودیت‌های جدید طالبان بر زنان نشان‌دهنده عقب‌گرد طالبان به دهه ۹۰ است

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۸

رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان در نشستی در سازمان ملل، گفت که محدودیت‌های اخیر طالبان بر زنان نشان می‌دهد که این گروه در حال عقب‌گرد به دهه ۹۰ میلادی است.

سازمان ملل روز سه‌شنبه میزبان نشستی جانبی درباره بحران شدید و فزاینده حقوق زنان افغانستان بود.

نماینده ویژه امریکا روز سه‌شنبه، ۲۷ سنبله در این نشست گفت طالبان ابتدا گفتند که این گروه متعهد به حقوق زنان است اما طالبان به مرور زمان از وعده عبور کردند و محدودیت بر زنان را موضوع داخلی عنوان کردند.

خانم امیری گفت: «در ابتدا آنها می‌گفتند که به سیاست‌های واپس‌گرایانه دهه ۹۰ خود بر نمی‌گردند و به حقوق زنان و دختران افغان پایبند می‌باشند. در ابتدا مسائل مالی، امنیت و لجستیک را دلیل محدودیت‌ها بر زنان می‌گفتند اما حالا آنها این مسایل را موضوع داخلی خود می‌خوانند.»

نماینده ويژه امریکا گفت که محدودیت‌های اخیر طالبان روشن می‌سازد که این گروه در حال حرکت به جلو نیست بلکه در حال حرکت به عقب به دهه ۹۰ میلادی است.

سازمان ملل نشستی را زیر عنوان «بحران در افغانستان؛ جامعه جهانی برای حمایت و اعاده حقوق اساسی زنان چه باید بکند» برگزار کرد.

در این نشست بحران شدید و فزاینده حقوق زنان در افغانستان که با سرکوب سیستماتیک زنان توسط طالبان توام بوده است، بررسی شد.

سازمان ملل گفته است که موضوعات کلیدی شامل ایجاد پارامترهای تعامل مبتنی بر حقوق بشر با طالبان، بررسی پیش‌نویس معاهده پیشگیری و مجازات جنایات علیه بشریت و ابداع یک رویکرد سیاست بین‌المللی منسجم است که حقوق و حمایت از زنان و دختران افغان را در اولویت قرار می‌دهد.

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل و نرگس نهان، گیسو یاری، عقلیما مرادی، فعالان حقوق بشر افغان و شماری از نمایندگان کشورها در سازمان ملل در این نشست سخنرانی کردند.

رینا امیری هشدار داد که سیاست‌‎های عقب‌گرایانه طالبان به بیرون از افغانستان هم تاثیر گذاشته است. به گفته او، بسیاری از افراط‌گرایان در خارج از افغانستان در پی الگو برداری از سیاست‌های طالبان هستند و به دقت نظارت می‌کنند که واکنش جامعه جهانی به این سیاست‌ها چیست.

رینا امیری گفت: «ما این موضوع را در جاهای بیرون از افغانستان مانند یمن و سوریه مشاهده کردیم. من با همتایانم در پاکستان صحبت کردم، آنها همین اکنون این وضعیت را احساس می‌کنند.»

نماینده امریکا تاکید کرد که تلاش‌ها برای تامین حقوق زنان و دختران در افغانستان باید افزایش یاید.

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد هم سیاست‌های طالبان را «چالش جهانی برای کرامت انسانی و برابری جنسیتی» خواند و گفت که این سیاست‌ها به طور واضح با ارزش‌های واقعی اسلام، فرهنگ مردم افغانستان و اصول اساسی منشور سازمان ملل متحد در تضاد است.

آقای فایق تاکید کرد که محکوم کردن سیاست‌های طالبان به تنهایی کافی نیست بلکه یک اقدام هماهنگ و متحد برای احقاق حقوق زنان افغان نیاز است. او گفت که احیای حقوق زنان مساله حاشیه‌ای نیست، بلکه یک مساله اصلی برای آینده افغانستان، ثبات منطقه‌ای و امنیت جهانی است.

نرگس نهان، عضو پیشین کابینه حکومت افغانستان هم در این نشست با انتقاد از جامعه جهانی گفت که موضع واحدی در برابر وضعیت کنونی افغانستان اتخاذ نشده است. خانم نهان تاکید کرد که زنان افغانستان نه تنها برای حقوق خود، بلکه برای تضمین حقوق زنان در سراسر جهان مبارزه می‌کنند.

شورای امنیت سازمان ملل امروز چهارشنبه نیز میزبان نشست درباره افغانستان است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
خبرها
جهان‌نما
نگاه ژرف

رادیو

پادکست‌ها