گاردین: کارزار فلج اطفال به‌دلیل «نگرانی از افشای مکان رهبران طالبان در قندهار» متوقف شد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۷

مسئولان کارزار واکسین فلج اطفال به گاردین گفتند طالبان به‌دلیل حضور زنان و نگرانی‌های امنیتی، کمپین پولیو را در سراسر افغانستان به‌حالت تعلیق در آورده‌است.

به گفته آن‌ها، رهبران طالبان در قندهار نگران اند که با این کمپین محل‌ زندگی آنها افشا شود و در معرض تهدید قرار گیرند.

پیشتر اسوشیتدپرس به نقل از سازمان ملل متحد گزارش داد که طالبان کارزار واکسین فلج اطفال را در افغانستان متوقف کرده است.

اما، سخنگوی وزارت صحت‌ عامه طالبان، گزارش‌ها درباره ممنوع‌شدن کمپین واکسین فلج اطفال را نادرست خواند و گفت: «هیچ نامه رسمی درباره ممنوعیت واکسیناسیون فلج اطفال صادر نشده است.»

همزمان، منابع در کابل به افغانستان اینترنشنال تایید کردند که طالبان به کارمندان زن برنامه واکسیناسیون فلج اطفال اجازه ندادند در کارزار واکسیناسیون خانه به خانه شرکت کنند.
منابع گفتند که طالبان مانع شرکت حدود ۲۵۰ کارمند زن در کازار واکیسن پولیو در کابل شدند.

یک عضو کمپین محو پولیو در صحبت با گاردین تایید کرد که طالبان واکسیناسیون فلج اطفال را به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی و حضور زنان در روند واکسیناسیون، «به‌طور موقت» تعلیق کرده‌است.

این منبع گفت: «این خبر بسیار بدی برای برنامه فلج اطفال است. برای این‌که پولیو ریشه‌کن شود، باید بیش از ۹۵ درصد از کودکان دو دوز واکسین را دریافت کنند.»

این مقام بهداشتی افزود: «بدون کمپین‌های خانه به خانه، ما نمی‌توانیم به این هدف برسیم.» او ابراز نگرانی کرد که «توقف کارزار واکسیناسیون، کل کشور و حتی کشورهای منطقه را در معرض خطر قرار می‌دهد.»

او گفت که ولایت قندهار در جنوب کشور، جایی است که رهبران طالبان در آن زندگی می‌کنند و آنها نگران هستند که کمپین‌، محل سکونت‌شان را در معرض تهدیدات خارجی قرار دهد.

براساس گزارش‌ها، در گذشته برخی سازمان‌های اطلاعاتی از جمله سیا، برای شناسایی مخفیگاه‌های تروریست‌ها از جمله اسامه بن‌لادن، رهبر القاعده، کمپین‌های واکسیناسیون جعلی را در افغانستان و پاکستان راه‎‌اندازی کرده بودند.

این موضوع منجر به بی‎‌اعتمادی گسترده نسبت به کمپین‌ پولیو در سراسر افغانستان و پاکستان شد. در یک دهه گذشته چندین حمله به کارمندان فلج اطفال در پاکستان صورت گرفته است.

یک کارمند بخش بهداشت در قندهار گفت که واکسیناسیون خانه به خانه قبلاً در جنوب افغانستان ممنوع بود.

او گفت: «در قندهار و حتی در بخش‌هایی از ولایت ارزگان، سال‌هاست که واکسیناسیون فلج اطفال فقط در مساجد محلی انجام می‌شود.»

از ۱۸ مورد مثبت فلج اطفال در سال جاری، ۱۱ مورد در قندهار گزارش شده است. افغانستان و پاکستان، دو کشوری اند که پولیو در آنها حذف نشده است.

بر بنیاد آمارهای سازمان بهداشت جهانی تاکنون، ۱۸ مورد جدید ابتلا به فلج اطفال در سال جاری در افغانستان ثبت شده که نسبت به شش مورد در سال ۲۰۲۳ افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد.

کارکنان بهداشتی می‌گویند این تعداد ممکن است بیشتر باشد، زیرا بسیاری از موارد فلج اطفال شناسایی نشده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها